Příběh služebnice: Představitelka tety Lydie promluvila

Příběh služebnice: Představitelka tety Lydie promluvila | Fandíme seriálům
Zobrazit další 3 obrázky
Teta Lydia patří bezesporu k těm nejbizarnějším postavám Příběhu služebnice. Jak ji vnímá její představitelka?

Už 25. dubna bude mít v Americe premiéru dlouho očekávaná 2. řada Příběhu služebnice, seriálu, který letos bodoval na Zlatých glóbech. Diváky zaujal nejen svým ponurým příběhem, ale také celou řadou propracovaných charakterů, z nichž málo který je zcela černobílý. Tentokrát se zaměříme na tetu Lydii. Ženu, která drží nad služebnicemi bič, ale také ochranná křídla. Jaká ve skutečnosti je a jak ji vidí její představitelka Ann Dowd (62)?

"Co na ní oceňuji, je její pracovní morálka. Když jde někdo tak pevnou cestou myšlení a víry, zajímá vás, jak se na toto místo asi dostal. Otěhotněla Lydia v 18, šla na potrat a nikdy si to neodpustila? Nikdy to nikomu neřekla? Pokud ve skutečnosti udělala něco, co sama sobě nikdy nedokáže odpustit, je pro ni její připoutání k Bibli a konzervativní životní styl to nejdůležitější. Myslím, že se Bruce Miller (showrunner seriál, pozn. red.) zmínil o tom, že byla ve svém dřívějším životě učitelka. Umíte si ji představit ve škole, jak sleduje tu promiskuitu, despekt k autoritám, k Bibli?," uvedla se zamyšlením herečka. 

Lydia je nástrojem systému, který služebnice utlačuje, ale také je chrání. Jsou momenty, kdy je navzdory své moci velmi soucitná. "Vidí to asi takto: Dívky, probuďte se. Tento svět se z nějakého důvodu rozpadl a vy teď máte šanci přehodnotit svůj život, být užitečné pro svět a ctít následujícími způsoby Boha. Jste nejšťastnějšími tvory na této zemi. Můžete mít ještě děti. To je největší dar, který Bůh ženě dal. Podívejte se na tu příležitost! Vypadá to, že jsem nepřítěl. Ale já nejsem váš nepřítel," vysvětluje Ann.

Představitelka první dámy Gileádu: Chtěla jsem dát Sereně srdce
 

I přes hrůzný příběh však herečka uvedla, že na place byla atmosféra nesmírně příjemná, a to i díky vytříbenému humoru Elizabeth Moss, představitelky Offred. Těšíte se na 2. sezónu?

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu