Gotham: Je Jerome Valeska doopravdy Joker?

Gotham: Je Jerome Valeska doopravdy Joker? | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 7 obrázků
Největší batmanův záporák nám již představil své bývalé já. A nebo ne?

Je Jerome Valeska, jeden z nejvýraznějších padouchů seriálu, doopravdy Joker? Tuto otázku si pokládáme už od první série, kde se Jerome poprvé objevil. Jeho představení v první sérii nám vyšlo jen na jednu epizodu, nicméně díky skvělému výkonu hereckého představitele Camerona Monaghana téměř nikdo nepochyboval o tom, že zde vidíme budoucího Jokera. Očekávání pak ještě vzrostla v druhé sérii jen proto, aby následně zcela nečekaně utichla, když Jerome po několika dílech ve druhé sérii zemřel. Alespoň tedy na nějakou dobu. Na základě pokročilého výzkumu doktora Strange se Jeromovým přívržencům totiž podařilo přivést jejich „vůdce“ zpátky k životu a Jerome nám od té doby řádí v Gothamu dál. Zároveň se k nám začala dostávat spousta odkazů na filmy a komiksy, které jasně poukazovaly na Jeromovu spojitost s Jokerem. Po nějaké době plné nejasností se tak vše začalo zdánlivě vyjasňovat- až do zatím poslední epizody, ve které se celá situace kolem Jokera zase trochu zkomplikovala. O co přesně jde?

V epizodě Mandatory Brunch Meeting jsme se dozvěděli, že Jerome má bratra, který se před ním velkou část svého života úspěšně skrýval. Jerome ovšem svého bratra Jeremiaha nakonec našel, a i když mu vzápětí proklouzl mezi prsty, dozvěděli jsme se, že Jerome má pro svého bratra plány, stejně jako pro zbytek města. V závěru epizody jsme pak viděli, co tím plánem může být. Jerome totiž s pomocí svých kumpánů vyvinul nebezpečnou látku, která vás dokáže zabít smíchem (to byl mimochodem další odkaz na komiksy s Jokerem). Jak to vše ale souvisí s Jeromovým bratrem? Pokud se totiž Jeromovi podaří přivést svého bratra k šílenství, je dost dobře možné, že Jokerem se nakonec nestane Jerome, ale právě jeho bratr Jeremiah!

Jeremiah je sice povahově pravým opakem Jeroma, nicméně víme, jak moc je Jerome schopný. Přivést svého bratra k šílenství tak pro něj nemusí být nadlidský úkol, obzvlášť, pokud k tomu nějakým způsobem použije již zmíněnou nebezpečnou látku. A je tu jeden celkem podstatný důvod, proč by tato teorie dávala smysl. Pokud se totiž podíváme na Jokerovu minulost v různých komiksech či animovaných filmech a seriálech, tak Joker před svým zrozením nikdy nebyl výraznou či veřejně známou osobností. Jeroma už na druhou stranu díky jeho šílenosti všichni velmi dobře znají. Téměř nikdo ovšem nezná jeho bratra Jeremiaha, který žil pod falešným jménem a téměř s nikým se nestýkal. K rozuzlení Jokerova původu nás také přímo vybízejí samotní tvůrci, kteří nám v promo videu na minulou epizodu pokládali otázku „Kdo je Joker?“. Ať už je tedy tato teorie správná nebo ne, odpovědi se možná dočkáme už velmi brzy.

Co myslíte? Může být skutečným Jokerem Jeromův bratr Jeremiah? Nebo je to skutečně Jerome? Dejte nám vědět v komentářích. Zároveň se zde můžete podívat na promo video k nadcházející epizodě. 

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Joker182 | 10.04.2018 09:57
Taky bych se přikláněl k teorii,že Joker bude Jeremiah. Každopádně smekám před výkonem Camerona Monaghana, rozhodně lepší Joker než Jared Leto. I když nejlepší zůstane navždy Heath Ledger.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu