Spartakus: 5 domnělých chyb, které v reálu nejsou chybami

Spartakus: 5 domnělých chyb, které v reálu nejsou chybami | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 6 obrázků
Chyby se v seriálech někdy zkrátka objevují, obzvlášť v těch historických. Jsou ale i případy, kdy se fanoušci pouze domnívají, že se jedná o chybu, přičemž realita je někde úplně jinde. 
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5

Historické seriály se běžně potýkají s problémem, že ne všechno odpovídá tomu, jak to ve skutečnosti vlastně bylo. Výjimkou není ani seriál Spartakus, který před několika lety skončil. Zajímavostí ovšem je, že některé věci, o kterých si fanoušci mysleli, že jsou chybami, ve skutečnosti chybami vůbec nejsou. Pojďme se tedy podívat na 5 domnělých chyb, které byly mnohem blíže realitě, než byste si mysleli. Všechny tyto body nám osvětlil přímo hlavní scenárista seriálu, Steven DeKnight.

Hra o trůny: TOP 8 hlavních postav vs. jejich reálný základ
 

Používali lidé ve starověku nadávky?

U Jupiterova ptáka! To je zajisté ta nejpopulárnější z celé řady nadávek, které se v seriálu objevily. Opravdu ale takto lidé ve starověku mluvili? Měli širokou škálu sprostých slov a nadávek? Steven DeKnight v rozhovoru uvedl, že při psaní scénáře dostal od svých kolegů email s nadávkami, které se z této doby dochovaly. Zaznamenaných nadávek prý bylo opravdu hodně, až by to leckoho překvapilo. Dále Steven uvedl, že velká většina historických nadávek se v trochu pozměněné formě stále používá, v podstatě se tedy ve starověku nadávalo téměř stejně jako dnes. Samozřejmě zde ale jsou i výrazy a fráze, které se dnes již nepoužívají, např. pokud chtěl jeden člověk toho druhého opravdu urazit, měl mu údajně nadávat a přirovnávat jej ke klitorisu. Ano, je to celkem nečekané a pravděpodobně se tomu zrovna smějete. A zřejmě to je jeden z důvodů, proč tato nadávka zanikla. Jak je to ale s již zmíněnou legendární nadávkou ze seriálu, zda ta se skutečně používala, to Steven DeKnight už bohužel neprozradil. Na závěr jedna z populárních nadávek Quinta Lentula Batiata (John Hannah).

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 5

DanielFF | 08.08.2018 23:10
Lamarr: Seriál The Strain jsem ještě neviděl, díky za tip ;)
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu