Živí mrtví: Otevřený rozhovor s Lenniem Jamesem o Morganovi

Živí mrtví: Otevřený rozhovor s Lenniem Jamesem o Morganovi | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 10 obrázků
Proč herec opustil seriál? Jak reagoval na jeho rozloučení? A kvůli čemu se kdysi vůbec do seriálu navrátil?

Málokterý herec dokáže odejít ze seriálu Živí mrtví, aniž by musela jeho postava zemřít bolestivou a často i dost nechutnou smrtí. Vlatně jednom jeden. Jediný, komu se to zatím povedlo, je Lennie James alias Morgan, který přešel do spin-offu Fear the Walking Dead nebo-li Živí mrtví: Počátek konce. To bylo v seriálu vysvětleno odchodem postavy kvůli nevyřešenému traumatu z minulosti. Zde přežívá od doby, kdy vyšla nová čtvrtá série. Dost ale bylo vzpomínání a začneme s tím nejdůležitejším, protože nyní jsme se konečně dozvěděli, co herce k tomuto činu vedlo, a to prostřednictvím exkluzivního rozhovoru pro domácí video se samotným představitelem Lenniem Jamesem.

Fanoušci jistě vědí, že s postavou Morgana jsme se rozloučili poté, co v něm začal vznikat vnitří konflikt, což nehezky vyústilo v neschopnost rozpoznávat od sebe realitu a pouhý výmysl jeho fantazie. Kvůli tomu všemu se nakonec Morgan odebral do ústraní. Jaký důvod to ale mělo za kamerou? Při rozhovoru pro Screenrant byl optán, zda existují nějaké prvky v Morganově příběhu, které by chtěl prozkoumat, ale nikdy nedostal šanci. Na to odpověděl následovně:

Živí mrtví: 10 extra zajímavostí, o kterých jste na 90% neslyšeli
 

Vedl jsem rozhovor se Scottem Gimplem (bývalý showrunner), když bylo poprvé navrženo, aby bylo prozkoumáno několik věcí okolo osoby Morgana, které sám Scott chtěl. Jenže by bylo těžké je vmáčkout do dění v Živých mrtvých a on si pomyslel, že díky menšímu obsazení, způsobu vyprávění a většímu prostoru by bylo jednoduší je vměstnat do Fear the Walking Dead.“

I když nám Morganova budoucnost není známa, myšlenka většího prostoru pro vývoj postavy dává rozhodně smysl, protože Morganův příběh i celá jeho osobnost jsou mnohem složitější než u většiny ostatních postav. Takže přesunutí za účelem většího prostoru dává smysl. Tím ale jeho výpověď o odchodu ze seriálu nekončí a tentokrát byl optát, zda tvůrci zvolili vhodný konec pro jeho odchod. A jeho odpoveď byla více než postačující a dokonce i překvapivá.

Ne. Myslím si, že v tomto případě na tom celém bylo něco neuspokojivého, protože otázkou pro všechny postavy zůstává: Co právě Morgan dělá? Vzhledem k tomu, jak dlouho jsem coby Morgan strávil na té skládce (místo kam se Morgan po odchodu vydal, pozn red.), jsem zjevně přijal to, že si tam jenom vaří a nic riskantního nepodniká. V podstatě byl odsunut a stal se z něho poustevík na skládce. Pro mě to rozhodně nebyl nadějný konec pro Morgana v Živých mrtvých.“

Většina fanoušků by určitě souhlasila a být to oprvadový konec pro jeho postavu, bylo by to dosti smutné a někdo mi určitě namítal, že odfláknuté. Poté, co si tento člověk všechno prožil, by si takový chudý konec nezasluhoval, a proto je dobře, že pokračuje dál, akorát na novém místě s čistým štítem. Abychom se ale dostali do tohoto bodu, samotná postava se napřed musela vydat po dlouhé době hledat svého starého známého, Ricka. Proč ale po takové době začal pátrat zrovna po Rickovi?

Myslím, že to souvisí s historií postavy a událostmi v jeho příběhu. Myslím, že to souvisí tím, že ztratil svou rodinu. Myslím, že to má co dočinění s tím – ať už ve větší, či menší míře – že se ocitl v izolaci poté, co ztratil svou ženu i syna. Byl osamocený, a když byli všichni pryč, nebyl na světě nikdo, kdo by ho znal, krom Ricka Grimese. A proto se na své osamělé cestě vydal hledat Ricka. Takže to bylo poprvé, co byl součásté nějaké větší skupiny, a i když na své cestě potkal Eastmana (přeživší, který ho naučil bojovat s holí, pozn. red.), stejně nadále byl zvyklý na samotu.“

Jamesův názor celkem přehledně vysvětluje podstatu toho, jak se z něho stal vytrvalý samotář poté, co ho potkala rodinná tragédie a zároveň i podstatu jeho budoucí mentální rozporuplnosti, kdy začal ztrácet jakýkoliv hlubší kontakt a návaznost s ostatními postavami. Co myslíte vy?

Zdroj: Screenrant, Screenrant, Screenrant

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu