Avatar: Legenda o Aangovi: Hraný seriál míří na Netflix

Avatar: Legenda o Aangovi: Hraný seriál míří na Netflix | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 11 obrázků
Netflix rozjíždí další velkou fantasy sérii aneb další konkurence pro nového Pána prstenů?

Avatara si každý určitě pamatuje jako digtální velkofilm Jamese Camerona, ještě před ním však vznikl docela jiný druh avatara. Jednalo se o kreslený seriál s podtitulem Legenda o Aangovi. Ten se odehrává ve světě, kde lidé ovládají živly – tedy vzduch, vodu, zem a oheň. Když ale národ ohně vyhlásí všem válku, na scénu přichází mladý avatar jménem Aang, který se musí naučit ovládat všechny čtyři živly, aby zahnal hrozbu. I když jste zmíněný, opravdu peckovní seriál nikdy neviděli, možná vám to přece jenom něco připomíná.

Tuto látku totiž v hrané podobě už zfilmoval režisér M. Night. Shyamalan pod názvem Poslední vládce větru (dle anglického originálu). Bohužel pro něho i pro nás to nedopadlo zrovna slavně. Film kvůli příliš velkým ambicím propadl jak kriticky tak finančně a kdysi opěvovaný režisér si musel po letech spravit reputaci Rozpolceným, který ho vrátil znovu do první ligy. Nyní však nadešel čas zkusit to znovu a vyhlídky rozhodně nejsou špatné.

Remaku se totiž ujal Netflix, a protože se bude jednat o seriál, předem se tak celkem jistě vyhne předešlému failu, kdy byla podstatná část příběhu vmáčknuta do dvouhodinového filmu. Tvůrci kreslené předlohy Michael DiMartino a Bryan Konietzko se ujmou režie, přičemž produkce by měla startovat už příští rok. Díky tomu, že pracovali na samotném kresleném seriálu, navíc můžeme z jejich strany očekávat mnohem větší péči, než jaká byla dávána onomu filmovému předchůdci. Co nám tvůrci prozradili?

Dle jejich slov jsou za svou příležitost přivést látku znovu k životu velmi vděční. Zároveň si také pochvalují spolupráci s Netflixem, který jim dává svobodnou ruku. To ostatně není nijak výjimečné vzhledem k tomu, že je Netflix prezentován jako tatíček, který vám dá peníze prakticky na cokoliv. Co je ale důležité zdůraznit, je fakt, že nám hodlají představit svoji vlastní vizi tohoto fantastického světa s kulturně vhodným a rasově přesným obsazením. Ehm, že by si Netflix chtěl vylepšit reputaci po hejtu na černošku Ciri ze Zaklínače? Tímto ohlášením pravděpodobně tvůrci narážejí na Shyamalanovu verzi, kde převážně všechny role ztvárnili herci bílé pleti. Tak či onak, sem s tím, protože tohle skýtá rozhodně nemalý potenciál! 

A jak se tento nový přírůstek do fantasy žánru zamlouvá vám?

Zdroj: Screenrant

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu