Star Wars: Resistance: První dojmy

Star Wars: Resistance: První dojmy | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 6 obrázků
Jak dopadl úvodní dvojdíl a co nás čeká příště? Tento článek obsahuje spoilery. 

Seriál Star Wars: Resistance konečně dorazil s úvodními dvěma epizodami. Již se zveřejněním prvního traileru ho ovšem provázela nemalá vlna kritiky. Jak si tedy úvodní dvojdíl vedl? Musím říct, že samotný začátek celkem příjemně překvapil, jelikož příběh rychle odsýpal a celkové dění začínalo vypadat i docela slibně. Určitá negativa nicméně začala vstupovat na scénu ve chvíli, kdy se hlavní protagonista Kazuda (Christopher Sean) seznámí s přitroublým Neekuem (Josh Brener), který přihlásí Kazudu do nebezpečného závodu. Od tohoto momentu přichází na scénu velká řada infantilních situací, kdy Kazudu chce někdo praštit, něco na něj spadne atd., což je zpočátku celkem vtipné, ale s neustálým opakováním je to později docela otravné. Zároveň mi přišlo, jako by se celá druhá část minula účinkem.

Vše, co potřebujete vědět o Star Wars: Resistance před premiérou
 

Již na konci první části se Kazuda totiž dozvídá, že závody, do kterých byl přihlášen, nejsou žádná sranda a jde v nich o život. V tomto duchu se nese i již zmíněná druhá část. S tím, jak všichni Kazudu varují a obávají se nejhoršího, si člověk začne myslet, že půjde opravdu o něco velkého. Jenže samotný závod nakonec proběhne tak ve čtyřech minutách a i když je zajímavě zpracovaný, nezdá se být vůbec tím, co nám o něm všichni předtím říkali. A pokud se podíváme na samotný smysl celého tohoto závodu, tak v něm žádný vlastně ani není. Kromě toho, že nás prostřednictvím něj trochu blíže seznámil s některými postavami. Celé mystérium Prvního řádu si ale tvůrci schovávají až na příště, což je trošku škoda.

Aby se ale jenom nekritizovalo, je zde pár věcí, které se určitě dají ocenit. V prvním případě mě celkem překvapila animace, která funguje pohromadě lépe, než jsem původně očekával, a dá se na ni zvyknout. Velice potěšil Poe Dameron (Oscar Isaac) a generálka Leia (Rachel Butera), přičemž onen červený stormtrooper, kterého budeme zřejmě vídat v seriálu často, také působí celkem zajímavě. A v poslední řadě působila pěkně také stanice Colossus, která se svým pojetím (ať už co se týče vzhledu či skrz samotné závody) snaží přinést do světa Star Wars něco nového, co navíc ještě ke všemu celkem funguje.

Jak bych to tedy shrnul? Star Wars: Resistance rozhodně nepůsobí jako seriál, na který by se nedalo dívat. Zároveň to ale není seriál, který by byl pro všechny fanoušky Star Wars. Nové lokace a nové postavy jsou (alespoň většinou) celkem zajímavé, stejně tak potěší vidět již známé tváře. Občasná infantilnost, jednoduchost a neustále se opakující humor poměrně slibnou laťku nicméně celkem srážejí. Proto bych prvním dvěma epizodám dal hodnocení 6/10. Jestli se seriál vylepší, nebo na tomto bodě zůstane, o tom se přesvědčíme s dalšími epizodami. A co uvidíme příště?

Kazuda a BB-8 by měli konečně začít pracovat na své tajné misi, tedy najít spiklence Prvního řádu. Při tomto pátrání zjistí, že na stanici Colossus mají zaútočit piráti, přičemž tuto hrozbu se naši hrdinové budou snažit odvrátit. Asi největším tahákem této epizody bude kapitánka Phasma (Gwendoline Christie), která by se zde měla poprvé objevit. Uvidíme tedy, jestli to bude stát za to. Viděli jste první dvě epizody nového seriálu? Dejte nám vědět v komentářích, jak se líbily vám.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu