Star Wars: Resistance se bude překrývat s Epizodami VII a VIII

Star Wars: Resistance se bude překrývat s Epizodami VII a VIII | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 7 obrázků
Jaké je (a bude) časové zasazení seriálu, jak si vedla epizoda s Elijahem Woodem a co nás čeká příště?

Přinášíme novinky o časovém zasazení seriálu Star Wars: Resistance (Odboj), dále zhodnocení epizody s Elijahem Woodem (Pán Prstenů) a v závěru informace o další epizodě. Nejprve tedy k časovému zasazení. Víme, že seriál se odehrává přibližně půl roku před událostmi filmové Epizody VII s názvem Síla se probouzí. Nyní dostáváme informaci, podle které se bude seriál v budoucnu dějově překrývat nejen s Epizodou VII, ale i s Epizodou VIII s názvem Poslední z Jediů. Seriál by tak mohl oba filmy vhodně rozšířit a možná vysvětlit i nějaké nelogičnosti, které přišly hlavně v Epizodě VIII.

Do Star Wars: Resistance zavítá Elijah Wood z Pána prstenů
 

A nyní něco ke zhodnocení nově odvysílané epizody seriálu. Ve čtvrté epizodě Fuel for the Fire se nám poprvé představil Jace Rucklin, kterého nadaboval již zmíněný Elijah Wood. Ten měl v nové epizodě poměrně zajímavou roli a můžeme jen doufat, že se s ním v seriálu ještě někdy uvidíme. Kromě zmíněného Elijaha ale samotná epizoda přinesla několik jak dobrých, tak i špatných věcí. Pojďme se tedy nejprve podívat na to, co se nepovedlo.

Co především sráží čtvrtou epizodu dolů, je opět velká nálož dětinského humoru. Problém tedy není zas až tak v pojetí humoru, nýbrž v tom, kolik ho tam vlastně je. Z hlavního protagonisty Kazudy (Christopher Sean) by mohl být docela sympaťák, nicméně neustálé vtípky a nehody z něj dělají neskutečně groteskní postavu, což mu s každou další scénou ubírá na charismatu. A to je rozhodně škoda. Kromě Kazudy je na tom velmi podobně Neeku (Josh Brener), který opětovně dokazuje, že je jednou z nejhloupějších postav z celých Star Wars.

Jsou zde ale i určité klady, díky kterým byla epizoda Fuel for the Fire o fous lepší než ta předchozí. Přestože jsme tentokrát neviděli z Prvního řádu vůbec nic, tak samotný děj působil mnohem více uceleně a přes tradiční „dětské podání“, kterému se zřejmě nevyhneme vůbec, působila epizoda mnohem víc důležitě. Největší předností epizody pak bylo rozhodně to, že jsme se dozvěděli něco o minulosti Yagera, zatím asi nejvíce zvládnutého protagonisty seriálu. Příběh již zmíněného Rucklina byl také celkem povedený, jelikož ze začátku působil Rucklin jako Kazudův přítel, ale v závěru se z nich stali spíše nepřátelé. Budoucí vývoj jejich vztahu tak může být určitě zajímavé sledovat. A co nás čeká příště?

Star Wars: Resistance: První dojmy
 

V epizodě s názvem The High Tower půjde možná konečně do tuhého. Na stanici Colossus má totiž dorazit samotný První řád, který přistane na nejvyšší věži a rozhodne se mít s celou stanicí své vlastní plány. Kazuda by se tak už mohl zaměřit na misi, kterou byl původně pověřen (špehovat První řád) a zároveň bychom konečně mohli dostat opravdu důležitou epizodu, což by nejeden divák, včetně mě, určitě uvítal. Spolu s tím také vyvstává otázka, zda se celé akce na straně Prvního řádu ujme červený či zlatý stormtrooper, a nebo samotná kapitánka Phasma (Gwendoline Christie), tak uvidíme. Epizoda The High Tower k nám dorazí opět v pondělí v ranních hodinách našeho času.

Zdroj: CBR

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu