Star Wars: Resistance: Zhodnocení nejnovější epizody

Star Wars: Resistance: Zhodnocení nejnovější epizody | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 7 obrázků
Minulá epizoda byla zatím nejlepší. Udržuje si nová epizoda nastavenou laťku? 

Tento týden vyšla nová epizoda Star Wars: Resistance s názvem Signal from Sector Six. Pojďme se tedy nejprve podívat na její pozitiva. Největším kladem této epizody je jednoznačně návrat Poe Damerona (Oscar Isaac), který už jenom svou přítomností dává epizodě tu správnou šťávu. Spolu s ním je celkem povedený i příběh, který sice není nijak převratný, ale je určitě dostačující. Nejlepší jsou pak ty části, ve kterých se Kazuda (Christopher Sean) od Poea učí některé letecké dovednosti, které později dokáže aplikovat přímo v akci. Jako poslední pozitivum bych dal, že jsme konečně zase na chvíli viděli Yagera (Scott Lawrence) a naopak se zbavili věčně přitroublého Neekua (Josh Brener).

Star Wars: Resistance: Konečně přišlo zlepšení?
 

Nyní se ovšem dostáváme k pár negativům, která nelze nijak opomenout. První z nich se již klasicky týká Kazudy a jeho nemotornosti. Kdyby to ale byla jen ta nemotornost. Problém Kazudy je také ten, že z něj nevyzařuje nic, co by alespoň vzdáleně připomínalo kuráž. Jak se mají diváci ztotožnit s hlavním hrdinou, který se chová jak ubrečená baba? Alespoň že tu hrdinskou stránku zde zastal Poe. Druhé negativum se pro změnu týká nového droida CB-23, o kterém se nám Lucasfilm snaží říct, že se jedná o „ženu“! Ano, tvůrci se nám opětovně pokouší sdělit, že droidi mají pohlaví. Nové vedení Lucasfilmu ale zřejmě pořád nějak nemůže pochopit, že droidi jsou zkrátka droidi, tím pádem žádné pohlaví nemají. Zdá se, že je o tom nepřesvědčila ani kritika „droidky“ z filmu Solo: Star Wars Story, tak uvidíme, jestli to pochopí tentokrát. Bylo by to fajn.

Epizoda tedy jako celek určitě nebyla špatná, především zásluhou Poea. Nicméně kvůli zmíněným neduhům mi minulá epizoda přišla minimálně o fous lepší. V celku tedy žádný velký průšvih, ale je co zlepšovat. A co nás čeká příště? V epizodě Synara's Score se Kazuda bude podílet na zabezpečení obrany stanice Colossus. Během toho se opět setká se Synarou, což bude mít za následek útok pirátů na stanici. Se Synarou jsme se setkali ve výše rozebírané epizodě, kde se v závěru ukázalo, že nová postava patří k pirátům, což ale Kazuda nevěděl. Zvrat by to tak mohl být zajímavý, nicméně na druhou stranu, útok pirátů na stanici Colossus jsme již viděli. Snad tedy tento druhý útok přinese něco nového.

Sledujete Star Wars: Resistance? Jak se vám doposud líbí?

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu