TOP 5 největších seriálových kontroverzí roku 2018

TOP 5 největších seriálových kontroverzí roku 2018 | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 11 obrázků
Pojďte s námi rekapitulovat!
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5

Bert a Ernie jsou gayové

Pamatujete si na seriál Sezame, otevři se? V září propukl skandál kolem slov spolutvůrce, který se nechal slyšet, že známé postavy Bert a Ernie jsou homosexuálové: „Vždy, když jsem psal Berta a Ernieho, cítil jsem to tak, že jsou gayové. Byla to pro mě jediná možnost, jak si je zasadit do kontextu,“ uvedl v rozhovoru pro Queerty Mark Saltzman s tím, že mnozí lidé kolem něj připodobňovali Berta a Ernieho k němu a jeho partnerovi Arniemu.  

„Když jsem přišel do Sezamové ulice, už jsem s Arniem byl. Nevím, jak jinak bych o nich měl psát než jako o milujícím páru,“ vysvětlil dále Saltzman s tím, že slavná dvojice se stala analogií k jejich vztahu v mnoha směrech. Oba páry měly prý tu stejnou dynamiku. Nikdy si to však nedovolil říct hlavnímu scenáristovi: "Nikdy bych neřekl hlavnímu z tvůrců: Píšu tohle, to jsem já a můj partner."

Reakce dalších tvůrců na sebe nenechala dlouho čekat. V oficiálním prohlášení to rezolutně popřeli. Stálo v něm, že jsou to postavy bez sexuální orientace. Jeden z loutkoherců seriálu, Frank Oz, který svého času ztvárňoval i samotného Berta, k tomu dodal: "Vypadá to, že Mark Saltzman byl optán, zda jsou Bert a Ernie gayové. Je zcela v pořádku, že má pocit, že jsou. Ale samozřejmě nejsou! Proč však vůbec pokládat tuto otázku? Opravdu na tom záleží? Proč máme neustálou potřebu definovat lidi pouze jako gaye? V lidském bytí je přeci mnohem víc než jen homosexualita."

« Předchozí kapitola
Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu