Star Wars: Vader: Exkluzivní rozhovor s českým spolutvůrcem série

Star Wars: Vader: Exkluzivní rozhovor s českým spolutvůrcem série | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 12 obrázků
Kdo to je, jak se k tomu dostal a na čem přesně dělal? Czech it out! 
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Jak jsme vás informovali v minulém článku zde, na první epizodě vysokorozpočtové fan-made série s Darthem Vaderem se podílel 19letý Čech, který pracoval na vizuálních efektech. Zároveň jsme vám v minulém článku slíbili, že pro vás chystáme exkluzivní rozhovor, který se nám s tímto mladým sympaťákem podařilo udělat. Kdo to přesně je, jak se do tohoto projektu zapojil, na kterých scénách konkrétně pracoval a mnohem více se dočtete níže.

Star Wars: Vader: Jak to vypadá s druhou epizodou?
 


Vláďo, mohl by ses nám prosím krátce představit?

Ahoj, jsem Vladislav Macíček, pár lidí mě zná pod přezdívkou Araglar a jsem 19letý nadšenec do filmů a vizuálních efektů.

Vzhledem k tvé spolupráci na fanouškovské sérii s Darthem Vaderem předpokládám, že jsi velký fanoušek Star Wars. Jak jsi se k této velké frančíze vlastně dostal? Pamatuješ si, kdy jsi viděl svoje první Star Wars a kolik ti bylo, případně o kterou filmovou epizodu šlo?

Velký fanda jsem, to jo. Abych ale byl upřímný, tak Star Wars IV jsem poprvé viděl, až když mi bylo asi 14 let (smutné, já vím). Od té doby je ale SW nedílnou součástí mého života, dokonce jsem si prosadil, abychom byli na stužkovacím večírku pasováni světelným mečem Kylo Rena...

Jsou nějaké momenty ze Star Wars filmů, které máš nejradši?

Těch je spousta - kdybych ale měl vybrat jeden, tak asi vyvrcholení ep. III na planetě Mustafar, neskutečně silný a emotivní zážitek. No a můj nejoblíbenější hrdina je Obi-Wan Kenobi, takže hlášky jako "Hello there", "I have the high ground" nebo “Another happy landing” jsou pro mě naprosté klasiky.

A nyní už k tomu hlavnímu. Spolupracoval jsi na velkorozpočtovém fanouškovském snímku Vader: Episode I: Shards of the Past. Jak ses k tomu dostal?

Kanál Star Wars Theory odebírám už dlouho, takže když oznámil, že chystá fan-film o Vaderovi a bude potřebovat pomoc fanoušků, byl jsem v sedmém nebi. Koncem srpna 2018 jsem se konečně odhodlal napsat na jeho mail, že bych rád pomohl s vizuálními efekty. Se samotným režisérem jsem ještě před natáčením prohodil pár mailů s ukázkami mých prací, no a pak už se jen čekalo, než bude dotočeno a vše zorganizováno.

Jak přesně ses na této první epizodě podílel? Co jsi měl na práci?

Já byl tzv. “3D VFX Artist”, což může zahrnovat všemožné efekty jako exploze, fyzikální simulace, zakomponování 3D modelů apod. No prostě abych citoval Anakina - “This is where the fun begins.” Většinou to funguje tak, že na jednom záběru pracuje několik lidí, takže já udělám daný efekt, po schválení režisérem jej předám kompozitorovi, a ten pak spojí vše dohromady. Konkrétně jsem dělal např. průlet zastavenými blastery (1:59), hvězdy, výbuch, v některých záběrech jsem nahradil světelný meč za nasimulovaný 3D model a tak podobně.

Pokračování rozhovoru čtěte v další kapitole.

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 3

Araglar | 15.01.2019 18:54
.Karel: Jsem na technickém lyceu (SŠPU Hodonín), samouk, dělal jsem hlavně v AE a Blenderu, učím se ale Houdini. Práce, co jsem jim poslal sice nejsou online, šlo ale o pár krátkých VFX ukázek obsahujících třeba blesky nebo kouřovou simulaci. Pak jsem ještě dodělal světelný meč k záběru, co mi přímo oni poslali. Plány s dalším studiem mám, zatím si to ale nechávám pro sebe...
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu