Star Wars: Vader: Exkluzivní rozhovor s českým spolutvůrcem série

Star Wars: Vader: Exkluzivní rozhovor s českým spolutvůrcem série | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 12 obrázků
Kdo to je, jak se k tomu dostal a na čem přesně dělal? Czech it out! 
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Jaká byla spolupráce s celým týmem?

Bylo to naprosto úžasné. Založili jsme rozsáhlý server na Discordu, kde se řešily všechny scény, různé návrhy atd. Nejlepší na tom ale bylo být mezi lidmi, které opravdu zajímá to, co mě a jsou i stejně šílení (spánek je pro smrtelníky). Zkrátka když do toho dá člověk srdce, tak je to úplně o něčem jiném. Časové zóny tomu sice nijak nepomáhaly, i přesto jsem ale poznal spoustu úžasných lidí z celého světa (Magnus, Tim, mnoho dalších). Nikdy na to nezapomenu.

Když ses představil youtuberovi Star Wars Theory, režisérovi a všem ostatním, jak se tvářili na to, že jsi z České republiky? Věděli, kde Česká republika vlastně je? A jak si poradili s vyslovováním tvého jména?

Když jsem mluvil s režisérem (Danny Ramirez, velmi talentovaný člověk), tak hned věděl, kde Česko je, čímž mě docela potěšil. I jméno vyslovil celkem dobře, stěžovat si rozhodně nemůžu. Se SWT jsem komunikoval jen písemně, je to ale neskutečný člověk. Nechápu, jak to všechno zvládá, klobouk dolů.

Jaká je tvoje nejoblíbenější scéna z první epizody, na které jsi pracoval? A která se ti obecně z celé epizody nejvíce líbila?

Můj nejoblíbenější záběr byl asi ten průlet blastery. Konkrétě s tím prý byly nějaké problémy, tak mě náš VFX supervisor na poslední chvíli oslovil, jestli bych se na to mohl podívat, a řekl bych, že se to docela povedlo. Celkově pak určitě ty vesmírné scény, jak Vader letí na Naboo. I já, velký kritik po vizuální stránce, jsem byl naprosto ohromen, jak se s tím hoši vypořádali.

Prostřednictvím youtubera Star Wars Theory již víme, že druhá epizoda Vaderovy série je v plánu. Pověz nám, víš už, zda se na ní budeš také znovu podílet, popřípadě víš třeba již něco, co bys nám o ní mohl říct?

Podílet se na ní určitě budu, jádro týmu zůstane víceméně stejné. O příběhu následujících dílů ale nemůžu mluvit, i kdybych chtěl, podepsal jsem NDA smlouvu. Jedno ale říct můžu - s VFX se tentokrát začne mnohem dřív, nic se neuspěchá a rozhodně se máte na co těšit!

Tento velký projekt ti dozajista otevírá dveře do budoucna. Máš nějaké plány, kam bys to chtěl jednou dotáhnout? Chtěl by ses někdy dostat třeba až do Hollywoodu?

Jo, tak to by bylo super. Mým ultimátním snem je časem pracovat pro ILM na opravdovém Star Wars filmu nebo třeba Marvelovce, pořád se mám ale ještě hodně co učit.

Děkujeme za rozhovor a přejeme ti hodně štěstí v tvé budoucí tvorbě.

Mockrát děkuji, may The Force be with you....

« Předchozí kapitola
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 3

Araglar | 15.01.2019 18:54
.Karel: Jsem na technickém lyceu (SŠPU Hodonín), samouk, dělal jsem hlavně v AE a Blenderu, učím se ale Houdini. Práce, co jsem jim poslal sice nejsou online, šlo ale o pár krátkých VFX ukázek obsahujících třeba blesky nebo kouřovou simulaci. Pak jsem ještě dodělal světelný meč k záběru, co mi přímo oni poslali. Plány s dalším studiem mám, zatím si to ale nechávám pro sebe...
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu