Vader: Disney si nárokoval práva na první epizodu

Vader: Disney si nárokoval práva na první epizodu | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 7 obrázků
Co se vlastně stalo a co to přesně znamená? Dočtete se uvnitř článku. 

Přinášíme vám další novinku o fanouškovské sérii s Vaderem, tentokrát ale nejde o zrovna příjemnou zprávu. Abyste ale celou situaci pochopili, musíme si ji vysvětlit pěkně od začátku. Když chtěl youtuber Star Wars Theory natočit první epizodu s Darthem Vaderem, kontaktoval Lucasfilm (jehož vlastníkem je Disney) a probíral s nimi, jestli to může natočit, jestli se z toho můžou brát peníze atd. Po delší komunikaci bylo tomuto youtuberovi sděleno, že první epizodu může natočit, ale nesmí ji zpoplatnit.

Star Wars: Vader: Exkluzivní rozhovor s českým spolutvůrcem série
 

Tak se tedy stalo - Star Wars Theory do první epizody investoval přes 150 tisíc dolarů a nemohl ji zpoplatnit, tzn. nemohl z ní získat peníze zpátky. Tak tomu bylo až do 14. ledna, kdy si Disney zničehonic nárokoval práva na první epizodu. Odůvodnil to tím, že v epizodě zní hudba Imperial March, na kterou má Disney práva.

Nejen že to není tak úplně pravda (v epizodě totiž zní dost pozměněná verze původní hudby), Disney tím ale především víceméně porušil dohodu, kterou Star Wars Theory udělal s podřízeným Lucasfilmem. Vůči Star Wars Theory a celému týmu, který se na první epizodě podílel, je tedy tento krok poměrně neprofesionální. Navzdory velké investici (časové i finanční) ze strany Star Wars Theory a celého štábu je nyní Disney totiž jediný, kdo může na první epizodě vydělávat, a to se na ní vůbec nijak nepodílel.

I samotný Star Wars Theory, který je věčně pozitivní, byl z tohoto zjištění docela rozhozený (můžete se o tom přesvědčit v přiloženém videu pod článkem). Stále platí, že minimálně druhá epizoda určitě vznikne. Disney ale nyní (a dost možná opětovně) spolu s tímto krokem ukázal, že peníze jsou pro něj přednější než fanoušci, protože jak teď Disney bude asi v očích fanoušků vypadat, že?

Aktualizace: Dle nejnovějších informací stojí za nárokováním práv primárně společnost Warner/Chappell Music, která spravuje práva pro část Disneyho hudebního katalogu, ale také další distributorské subjekty včetně Disneyho samotného, jak můžete blíže vidět v přiloženém videu.

V komentářích nám můžete dát vědět, co si o celé situaci myslíte. Níže najdete zmiňované video.

Zdroj: StarWarsTheory

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 9

DanielFF | 17.01.2019 10:59
Cvok: Víme o tom, už se připravuje článek ;)
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu