Grand Tour: 3. řada pořád nepřesvědčila

Grand Tour: 3. řada pořád nepřesvědčila | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 11 obrázků
Známá trojce moderátorů znovu dokazuje, že i ve stáří můžete být cool. Je to ale pořád zábavné?

Top Gear si za léta působení na obrazovce vysloužil označení jednoho z nejlepších poučných pořadů, který dokáže skloubit zábavu se suchými fakty. Plus nesmíme zapomenout na fakt, že auta jsou svou především technickou stránkou dost nezáživným tématem, ovšem tento pořad dokázal přilákat všechny generace bez ohledu na rozsah znalostí. Šaškárny tří moderátorů s dušemi malých kluků byly bohužel zatrhnuté, a tak se Jeremy, James a Richard rozhodli pokračovat u Amazonu, který jim dal pořádný balík na jejich vlastní show Grand Tour.

Zde pokračujeme nyní třetí řadou a zdá se, že trojce moderátorů dostala doopravdy obrovský balík peněz, který se bohužel rozhodla využít ne úplně nejlepší cestou. Celá show vlastně navenek vypadá jako hezčí a vymazlenější Rychle a zběsile, jenom ta akce není tak dětinská a hloupá. Nadšenci do vizálu a designu si tedy určitě přijdou na své, protože koukat se na překrásné karoserie moderních rychloaut je tu občas lákavější než se kochat pohledem na svoji spolužačku ve třídě. Navenek je tedy všechno velmi fajn, ovšem vnitří stránka pořadu by potřebovala zásadní změny ve scénáři.

Mám na mysli situace, kdy projíždí před kamerou nádherně nasvícené auto, které jede závod na čas, ale nadšenost z této události je někde daleko za smyslovými senzory. Tři moderátoři se rozhodnou zjistit, které z jejich aut je nejrychlejší, ovšem celé se to dělá jakýmsi tradičním způsobem a bez většího nápadu. Dráha se nachází uprostřed polorozpadlé barabizny, která ale absolutně neslouží svému účelu. Vím, že auta za vesmírné částky si nikdo za kamerou nemůže dovolit byť jenom škrábnout, ale to neomlouvá tu velkou nudu. Grand Tour jako by ztratil smysl pro zábavu a matně se ho snaží najít v záplavě starých známých skopičin, které kopíruje z Top Gearu.

Neříkám, že zrovna kopírování svého vlastního vynálezu je špatné, ale... Velmi dobře si vzpomínám na jeden díl Top Gearu, kde se děla ta sámá situace. Tři moderátoři, tři auta, hodinky na čas a dráha. Jediný rozdíl ovšem stačil na to, aby změnil tuto konveční tradici na něco zábavně ulítlého. Dráha se totiž nacházela v nákupním centru mezi policemi jídla a všemožných výrobků. Když musel v tomto prostředí jezdec zajet co nejrychlejší čas, bylo jasné, že se občas musela stát katastrofa. Divák z toho měl potěšení a bavil se, protože kdo by přece nechtěl svým autem občas něco zbourat a dělat kolem sebe nehorázný svinčík.

Občas ale jsou nápady mimo úplně. Jako například scéna, ve které se moderátoři rozhodnou, že si dají závod na městské ulici mezi křižovatkami. Začnou se dohadovat, zda je to dobrý nápad, protože by je mohla chytit policie. No jo, jenže celá dlouhá ulice je naprosto vylidněná jako ve westernovém městečku a v pozadí zní uměle přidaný zvuk dálnice, která je v nedohlednu. Celé to navíc zakončuje moment, kdy jsou na samotném konci ulice viděny záterasy pro účely natáčení. To se potom nezlobte, ale nikdy tyto předpřipravené skopičiny nesmrděly scénářem jako v této epizodě.

Podrženo sečteno, Grand Tour podle mého názoru pokračuje ve svém trendu nepovedeného kopírování Top Gearu. Dříve jsme zkrátka vídali automobilová témata zabalená v hordě památných a humorných scének. Ty se tu ovšem vyskytují velmi zřítka, i když se všichni hrozně snaží naladit znovu na tu samou notu. Místo plně nabité epizody zkrátka dostane jednu unylou rozpolcenou epizodu, ze které si budete vypichovat ty nejlepší momenty, které spočítáte na prstech jedné ruky. Plnokrevnost a intenzita je prostě příliš slabá a je to cítit i z moderátorů, kterým pravděpodobně docházejí nápady společně se starým dobrým zápalem pro práci.

Naše hodnocení
5/10
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Jirka | 09.04.2019 22:32
Vážený pane redaktore, vy jste debil
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu