The Grand Tour: Skutečná náhrada za Top Gear se představuje

The Grand Tour: Skutečná náhrada za Top Gear se představuje | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 8 obrázků
Nový Top Gear nikoho neohromil. Všichni místo toho napjatě čekají na nový pořad s původními moderátory.

O neslavném ukončení automobilové show Top Gear v roce 2015 vědí asi všichni z milionů diváků po celém světě. Určitě vědí i to, že ústřední trio ve složení Jeremy Clarkson, James May a Richard Hammond se i s částí tvůrčího týmu upsali Amazonu, který se víc než velkoryse nabídl k zastřešení nového projektu. Půjde o vysokooktanový pořad pojmenovaný The Grand Tour. Nemusíme pochybovat, že bude plný šíleností - nic jiného od této trojice moderátorů ani nemůžeme čekat. Vlastně nic jiného nechceme.

Hodně se spekulovalo o výši rozpočtu, cifry létaly v řádech desítek milionů, teď se odhady shodují převážně na sumě 160 milionů liber, což by dělalo z pořadu jeden z nejnákladnějších v historii Spojeného království a vůbec největší investici Amazonu do originálního námětu. Rozpočet (ať už jakýkoli) přetavili tvůrci do tří sérií po dvanácti epizodách. První z nich se odvysílá již příští měsíc, konkrétně 18.11. a za ní už bude na startovní čáře každý týden další epizoda série.

Chlapi se do projektu pustili opravdu s chutí, Clarkson uvádí, že proti BBC dostali větší tvůrčí svobodu a nikdo je nekomandoval, co musí a nesmí dělat. Cenzura prý nebyla uvalena ani na vulgarizmy a v britském Radio Times po zhlédnutí krátkého klipu od producenta Andyho Wilmana zhodnotili, že se jedná o velkolepější Top Gear. Větší, víc vzrušující, silnější, s víc explozemi a vygradovanější ve všech směrech. Neomalenost aktérů by měla překonat všechny jejich minulé úlety.

Že se tvůrci vyvarují podobnostem s Top Gearem asi nečekal nikdo, ale formát stejně nezůstal beze změn. Každá epizoda by se měla odehrávat v jiném koutě světa a pro tento účel byl zbudován veliký stan, který se štábem putuje na všechny filmovací lokace. Zastupuje pevné domovské studio, ze kterého moderátoři uváděli předchozí pořad. Stěhovat obří bivak světem není zrovna nejlevnější, ale jak jsme si již řekli, nějaká ta libra (či tisíce) nehraje roli. Stopáž epizod však byla zachována na rozumných zhruba 60 minutách.

Samotná populární trojice svůj neskromný projekt poctivě propaguje, pomrkává po divácích krátkými videi, která v originálním znění najdete přiložené níže a Clarkson své chvály a myšlenkové pochody nezapomněl zveřejňovat na sociálních sítích. V těchto chvílích se čeká jen na zařazení dalšího stupně a řvoucí představení třech osobitých chlápků v letech, bude s kouřem od kol pokračovat. Tentokrát již pod iniciály TGT.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Dan | 23.09.2016 08:00
To bude parádička,těším se jak malej. Ale musím říct že ani novy Top Gear nebyl tak hrozný. Jistě není to uplňe ono ale třeba Matt, Harris a Edie jsou v pohodě a sedí tam.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu