The Grand Tour odstartovala aneb Amazon Prime u nás

The Grand Tour odstartovala aneb Amazon Prime u nás | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 35 obrázků
Následovník Top Gearu konečně začal. A jak to vypadá s VOD službou Amazonu v Česku a na Slovensku?

Že je nějaký pořad kulturní fenomén snadno poznáte z toho, že o něm mluví i česká masmédia, která jinak o zahraniční seriálovou tvorbu ani nezavadí. O The Grand Tour, skutečném následovníkovi Top Gearu, se mluví úplně všude. Dozajista tomu napomáhá skutečnost, že je seriál legálně dostupný také v Česku a na Slovensku.

The Grand Tour je novou vlajkovou lodí služby Amazon Prime, která je v tuto chvíli plně podporovaná jen v několika málo zemích světa. Už teď se můžete k službě přihlásit na některém ze zahraničních Amazonů a s místní platební kartou vyzkoušet buď 30denní zkušební lhůtu nebo si zaplatit některé z předplatných (nejlevnější plán vyjde v přepočtu zhruba na 210 Kč měsíčně). První epizoda byla uveřejněna včera a každá následující bude vycházet vždy v pátek. Nová série vypadá skutečně velkolepě a ohlasy jsou veskrze pozitivní, na rozdíl od obnoveného Top Gearu, který po odchodu původní moderátorské trojky sklidil reakce dosti rozpačité. Na konci článku najdete nejnovější porci upoutávek.

V prosinci pak bude seriál oficiálně zpřístupněn pro diváky z 200 zemí po celém světě. Stále není úplně zřejmé, co přesně to znamená, ale už delší dobu se spekuluje o tom, že Amazon bude po vzoru Netflixu expandovat na globální trh. Otázkou je, jak moc velká bude nabídka pro mezinárodní trhy. Kupříkladu Netflix nabízí v USA v tuhle chvíli přes 4000 filmů a přes 1200 seriálů, zatímco v Česku jen přes 1200 filmů a přes 500 seriálů. Zapomenout nejspíš můžeme také na jakoukoliv českou (nebo slovenskou) podporu v podobě dabingu nebo titulků. Služba tedy bude nejspíš opět určena primárně filmovým nadšencům, kteří si chtějí oficiální cestou užít původní pořady Amazonu.

A ty nejsou vůbec špatné. V tuhle chvíli stojí z mezinárodně uvolněné nabídky na zahraničních Amazonech  za zmínku jen The Grand Tour, The Man In the High Castle a možná Red Oaks. Pokud se ale skutečně v prosinci Amazon otevře světu, bude nabídka podstatně zajímavější. Transparent sbírá ceny na všech stranách, těžce nedoceněný Mozart in the Jungle vysloužil alespoň zlatý Globus pro Gaela Garcíu Bernala. Povedená je kriminálka Bosch s Titusem Welliverem nebo soudní drama Goliath s Billym Bobem Thorntonem. Shawn Ryan (Shield, Terriers) vyprodukoval pro Amazon zdařilé Mad Dogs, Woody Allan minisérii Crisis in Six Scenes a Diablo Cody a Louis C.K. pomohli na svět seriálu One Mississippi. Vysoce ceněná je také britská komedie Fleabag.

Do budoucna se můžeme těšit na komiksovou komedii The Tick (Klíšťák), nákladného Jacka Ryana, seriál oscarového Davida O. Russella, na pokračování Tremors s Kevinem Baconem, remake Skryté identity a na Van Dammeova sebeparodického Jean-Claudea Van Johnsona. Co se celovečerních filmů týče, může se Amazon pochlubit snímky jako Chi-Raq, Elvis & Nixon, The Neon Demon, Café Society, Manchester by the Sea, The Handmaiden, Paterston nebo The Lost City Of Z.

Je tedy patrné, že z Amazonu je další silný hráč na poli původní produkce, který se může pochlubit silnou knihovnou, která možná není zatím tak medializovaná, jako ta netflixovská, ale to ji nečiní o nic méně zajímavou. Každopádně, čím víc se podobné služby dostanou k lidem, tím víc získají zákazníků a tím víc nových projektů bude vznikat. Takže jen víc takových Grand Tourů, ať se o VOD pořádně mluví!

Zdroje: The Grand Tour, Unogs, Amazon

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu