Hra o trůny 8: Velká reportáž z natáčení odhalila spoustu nových podrobností!

Hra o trůny 8: Velká reportáž z natáčení odhalila spoustu nových podrobností! | Fandíme seriálům
Zobrazit další 4 obrázky
Máme velký souhrn novinek o natáčení největší bitvy všech dob. Přečtěte si, co všechno nás čeká! V galerii pak najdete novou společnou fotku herců!
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Už téměř dva roky si všichni stěžujeme, že o 8. řadě Hry o trůny stále víme naprosté minimum, a to nás od premiéry dělí jen něco málo přes měsíc. Marketing se ale, zdá se, konečně rozjíždí. Každých pár dní se objevují nové fotografie či plakáty, dokonce i trailer (viz odkaz níže) a nyní jsme dostali pořádnou porci zákulisních informací prostřednictvím serveru Entertainment Weekly. Ten zveřejnil sáhodlouhý report o své návštěvě placu, který držel v tajnosti už od loňského jara, a po dlouhém čekání nejspíš dostal povolení se o něj podělit s veřejností. Co všechno tedy showrunneři, režiséři a herci prozradili o největší televizní produkci všech dob?

Hra o trůny: Trailer na 8. řadu je konečně tady!
 

Reportáž od redaktora EW je opravdu obsáhlá, jejím středobodem, od něhož se ale všechno ostatní odvíjí, je natáčení velké bitvy před branami Zimohradu. Seriál nám už za sedm let své existence nabídl mnoho nervy drásajících válečných scén, tentokrát se ale prý máme připravit na úplně jiný level. To, co produkce požadovala po všech členech štábu, ještě nikdo v seriálové historii neudělal. Redaktor potvrzuje, že do boje se zapojí například Jon Snow (Kit Harington), Daenerys Targaryen (Emilia Clarke), Tyrion Lannister (Peter Dinklage), Arya (Maisie Williams) i Sansa Stark (Sophie Turner) a Brienne z Tarthu (Gwendoline Christie) a má se jednat o vůbec nejdelší a nejambicióznější bitvu všech dob jak na velké, tak na malé obrazovce.

Režisér Miguel Sopochnik, který pro seriál už dříve točil například Bitvu bastardů nebo napadení Tvrdodomova, se pokusil najít alespoň nějakou delší bitevní scénu než tu jejich, ale neuspěl. Nejblíže se prý dostalo obležení Helmova žlebu z Pána prstenů, ani to se ale více než čtyřicetiminutovému klání o Zimohrad prý nemůže rovnat. Podle Sopochnika ale máme očekávat hodně jinou bitvu, než na jakou jsme zvyklí. Všechny válečné scény, které pro seriál točil, se snažil pojmout z pohledu jediného člověka, kupříkladu Jona. Tady ale bude na bojišti hlavních postav hromada a každá z nich má svůj unikátní postoj a motivaci. Pro něj jako režiséra bylo tedy velmi důležité neustále si pokládat otázku „číma očima se dívám zrovna teď?“.

Otázky ale nekladl pouze sobě, ale i všem členům svého hereckého ansámblu. I když zrovna nestáli před kamerou, jejich postava je stále někde na bojišti a snaží se přežít. Sopochnik tedy každého herce zaúkoloval, aby si do detailu promyslel, co se s ním zrovna děje, když jeho postava na obrazovce není. Jeho přístup nejlépe popsal John Bradley neboli Samwell Tarly: „Sama možná deset minut vůbec neuvidíte, ale za těch deset minut se s ním něco dít muselo. Bojoval, utíkal, schovával se. Jak se jeho příběh mezitím vyvíjel?“ Jako režisér se také snažil, aby nikdo z obsazení ani na moment nezapomněl, kdo jeho postava je a jaké má důvody pro to, co dělá. Absolutně bez varování prostě k někomu z nich přistoupil a zeptal se: „Proč tu jsi?“ Hned jak dostal odpověď, zamířil k někomu dalšímu: „Za jakým účelem tuhle bitvu svádíš?“.

Co dalšího tvůrci prozradili, čtěte na druhé straně.

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu