Hra o trůny 8: Velká reportáž z natáčení odhalila spoustu nových podrobností!

Hra o trůny 8: Velká reportáž z natáčení odhalila spoustu nových podrobností! | Fandíme seriálům
Zobrazit další 4 obrázky
Máme velký souhrn novinek o natáčení největší bitvy všech dob. Přečtěte si, co všechno nás čeká! V galerii pak najdete novou společnou fotku herců!
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Pro všechny přítomné se jednalo o vyčerpávající zážitek. Tato jediná epizoda zabrala štábu čítajícímu více než 750 lidí celých 11 týdnů natáčení, a to za opravdu nepříznivých podmínek. Točilo se pouze v noci, každý den, téměř tři měsíce a k tomu v teplotách pod nulou s častým pršením nebo sněžením. Herci to nenesli zrovna nejlépe. Pro Maisie Williams, představitelku Aryi, se jednalo o vůbec první bitevní scénu. „Bitva se mi každý rok vyhnula, což je zvláštní, protože Arya si prošla dost možná nejintenzivnějším tréninkem,“ pověděla herečka. „Zažila jsem to poprvé a řekla bych, že teď už mě nic nemůže překvapit. Nikdo vás nepřipraví na to, jak namáhavé to je. Noc co noc, znovu a znovu a prostě to nekončí. Nesmíte onemocnět, musíte na sebe dávat pozor, jelikož nikdo jiný za vás vaši práci udělat nemůže… Přijdou chvíle, kdy toho máte dost a chce se vám brečet.“ Williamsovou v tomto názoru podpořili i její herečtí kolegové. Iain Glen alias Jorah Mormont natáčení nazval „to nejnepříjemnější, co jsem kdy v seriálu dělal“ a Rory McCane coby Ohař řekl: „Všichni se modlíme, abychom to nemuseli nikdy absolvovat znovu.

Hra o trůny: Noční král vábí na velkolepé finále 8. řady
 

Co se týče technické stránky natáčení, nešetřila stanice HBO na ničem. Jen kvůli bitevní scéně byla od základu postavena velká část samotného Zimohradu. Miguel Sopochnik prý striktně odmítal vytvořit většinu hradu v počítači, protože chtěl mít při natáčení volnost pohybu a improvizace. Kdyby točil jen před zeleným plátnem, nic zajímavého z toho nevznikne. Část toho, co dělá Hru o trůny speciální, je její autentičnost a realismus, a to režisér nechtěl ztratit. Stejný přístup aplikovali i při točení samotné akce. Pokud by jen rychle sestříhali mnoho třesoucích se záběrů za sebe, bylo by prý jasné, že se akorát snaží zakrýt nedostatky. Sopochnik nám ale už několikrát ukázal, že se nebojí nechat kameru běžet a ukázat nám válku v celé její parádě. Je to dražší, náročnější, ale výsledek vypadá o to líp. A na tom filmařům záleželo nejvíce. Nyní si v galerii prohlédněte obrázek všech postav najednou a dvě nové fotky.

Zdroj: EW

« Předchozí kapitola
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu