Hra o trůny 8: Trailer na finále a videa z placu 5. dílu

Hra o trůny 8: Trailer na finále a videa z placu 5. dílu | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 9 obrázků
Kontroverze kolem seriálu dosáhla vrcholu, famózní technické zpracování mu ale nikdo upřít nemůže.

Článek obsahuje spoilery!

Včerejší semifinále Hry o trůny s prostým názvem The Bells (Zvony) divákům přineslo závěrečný konflikt, k němuž seriál pomalu ale jistě směřoval už od své první epizody. Daenerys Targaryen (Emilia Clarke), matka draků, khaleesi Dothraků a lamačka okovů, proti Cersei Lannister (Lena Headey), lannisterské královně a držitelce Železného trůnu. Celá 8. řada si od dlouholetých fanoušků i běžných diváků vysloužila poměrně smíšené reakce, aktuální pátá epizoda si ale už zasluhuje rovnou přívlastek kontroverzní. Mnoho příběhů tu bylo definitivně uzavřeno, jiné dostaly před finálním dílem nový směr a ne každý je spokojený s tím, jaký osud na jejich oblíbené postavy po deseti letech čekal. Navždy jsme se rozloučili s velkými jmény jako Jaime Lannister (Nikolaj Coster-Waldau), Sandor „Ohař“ Clegane (Rory McCann), Varys (Conleth Hill) nebo se samotnou Cersei a nyní jsou figurky připraveny pro úplně poslední epizodu. Z té nám HBO jako obvykle poskytlo krátkou ukázku, která ukazuje dozvuky masakru Králova přístaviště a nástup nového věku s novou „Šílenou“ královnou. Pod trailerem na vás ale čekají ještě další dvě videa, která vás vezmou do zákulisí natáčení celé 5. epizody.

Pokud vám některé z rozhodování postav v aktuálním dále přišlo nelogické nebo neopodstatněné, je možné, že vám v prvním z videí dovedou dění vysvětlit showrunneři David Benioff a D. B. Weiss. Ti jako tradičně projdou popořadě těmi nejdůležitějšími charakterními scénami v epizodě a pokusí se objasnit, proč děj směřuje tam, kam směřuje. Probírá se například emoční a duševní stav Daenerys, která ztratila prakticky vše, co kdy měla, její nemilosrdný útok na město, poprava Pavouka Varyse, poslední setkání a souboj bratrů Cleganových a také finální moment Jaimeho a Cersei.

Druhé video ukazuje, že bitva o Zimohrad byla možná časově nejnáročnější na natočení a produkce na ní strávila týdny a týdny, to ale neznamená, že zbytek řady takovou pozornost nedostal. Pro potřeby epizody The Bells bylo uprostřed irského Belfastu od základu vystavěno několik ulic Králova přístaviště, aby měl režisér Miguel Sapochnik možnost naplánovat si složité pohyby kamery jako dlouhý záběr na Aryu (Maisie William) probíhající skrz hořící a řítící se město. Podle D. B. Weisse dokonce překonali svůj rekord z minulé sezony za nejvíce kontrolovaně hořících komparzistů na place v historii. Velmi náročný na výrobu byl pak podle tvůrců i souboj Ohaře s Horou odehrávající se uprostřed rozpadajícího se schodiště. Do tak malého prostoru bylo obtížné vměstnat všechnu potřebnou techniku a zároveň mít dostatečnou volnost pro točení. Však už se přesvědčte sami.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu