Hra o trůny: HBO poslalo do boje o ceny Emmy nepochopitelně ty nejhorší epizody

Hra o trůny: HBO poslalo do boje o ceny Emmy nepochopitelně ty nejhorší epizody | Fandíme seriálům
HBO
HBO se nesnaží získat Emmy pro ty skutečně nejlepší epizody závěrečné řady. Proč?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3

Jestli tedy The Long Night není Miguelova nejslabší bitva, je to rozhodně jeho nejkontroverznější. Naopak, epizoda The Bells čistě po technické stránce patří vůbec k nejchválenějším. Je vtahující, vyobrazuje hrůzu a chaos města pod útokem a zároveň zůstává přehledná. Epizoda nabízí úžasné vizuály i emocionální náboj. Proč tedy nebyla nominovaná, je tak trochu záhadou. Chce HBO Emmy pro Weisse a Benioffa a má pocit, že vedle The Bells by neměli šanci? Anebo je to čistě o tom, že The Long Night byla z celého natáčení nejnáročnější a stanice se pokusí tuhle náročnost hlasujícím akademikům pořádně prodat?

A diskuse vyvolávají také kategorie kamery a střihu. HBO chce nominovat epizodu The Last of Starks, kde to za geniálně nasvícenou a fluidně nasnímanou hostinu opravdu dává smysl. U finální epizody to znovu působí spíš jako úlitba showrunnerům nebo snaha zapůsobit na emoce akademie. A bitvu o Winterfell už jsme nakousli. Při kvalitním zdroji videa, dobře nastavené TV a dokonale zatemněné místnosti vypadá epizoda skvěle a kontrasty mezi světlem a tmou jsou nesmírně působivé. Stále je tu však otázka, kolik lidí vlastně epizodu v ideálních podmínkách vidělo. Epizoda The Bells (bitva o Královo přístaviště) je také po vizuální stránce úchvatná a ještě tu chybí jakékoliv debaty o tom, jestli tu krásu šlo nebo nešlo v domácích podmínkách vidět, tak proč nenominovat raději tuhle epizodu?

Určité otázky mohou budit také kategorie nejlepšího herce a herečky, kam HBO zkouší nominovat Kita Harringtona a Emilii Clarke. Že by patřili letos k těm nejlepším, se asi říct nedá, například uvěřitelně ztvárnit lásku jednoho k druhému se jim nepodařilo a to s tím celá série do značné míry stojí a padá. A také je otázka, proč by zrovna oni dva měli být oproti ostatním hlavními postavami. Nicméně herecké kategorie jsou vždycky do značné míry politické a strategické. Harrington a Clarke byli zkrátka a dobře vidět, ostatní jsou tak delegovaní do vedlejší kategorie.

Ve zbývajících kategoriích asi není moc co namítat, řemeslné profese většinou HBO oceňuje po právu. Do boje o Emmy se snaží protlačit Hru o trůny velkem 35x, uvidíme, kolik nominací z tohoto výběru nakonec akademie skutečně zvolí. Tak či tak se předpokládá, že seriál bude při letošním ročníku dost bodovat, už jen proto, že aktuální řada je poslední.

Definitivní nominace budou oznámeny 16. 7. vítězové cen budou oznámeni 22. 9. Na další stránce si můžete projít kompletní seznam všech nominací, o které se Hra o trůny pokusí usilovat.

« Předchozí kapitola
Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu