The Last of Us: Tvůrce ceněného Černobylu připraví postapokalyptickou sci-fi na motivy slavné videohry

The Last of Us: Tvůrce ceněného Černobylu připraví postapokalyptickou sci-fi na motivy slavné videohry | Fandíme seriálům
Sony Computer Entertainment
Zobrazit dalších 6 obrázků
Filmová adaptace je mrtvá, seriálová se probouzí k životu. 

V minulosti byla oznámena filmová adaptace jedné z nejúspěšnějších videoher - The Last of Us. Ta se odehrávala v postapokalyptickém světě, který do aktuálního stavu uvrhla podivná nákaza z houby, jejíž spory se šířily vzduchem a napadaly všechno živé. Vyhlídky na lepší zítřky pro zbytek přeživších tak nevypadaly příliš dobře a o tom byl přesvědčený i hrdina Joel, tížený ztrátou vlastní dcery. Určitá jiskřička naděje mu svitla teprve, když potkal mladou dívku Ellie, kterou musel přepravit do bezpečí napříč USA. Titul vyšel v roce 2013 a 29. 5. se fanoušci a majitelé Playstationu 4 konečně dočkají vytouženého pokračování s názvem The Last of Us II, kde převezme hlavní roli dospělá Ellie.

Alan Wake: Hororová videohra míří na televizní obrazovky
 

Plány na film se nakonec úplně rozpadly, což snad nebude stejný případ čerstvě ohlášeného seriálu od HBO. Ten se má zaměřit na události prvního dílu videoherní předlohy a popřípadě pokračovat v čerpání materiálu z The Last of Us II. Scénář píše Craig Mazin, jenž si největší uznání vysloužil za loňskou minisérii Černobyl a minulý měsíc byl jmenován jako scenárista filmové adaptace akční videohry Borderlands. Se scénářem bude Mazinovi pomáhat jeden z tvůrců videohry Neil Druckmann, který se měl už podílet na chystaném filmu. Oba pánové jsou ze vzájemné spolupráce nadšeni, tak doufejme, že z jejich úsilí vzejde jenom to nejlepší.

The Last of Us bude vznikat v koprodukci HBO, Sony Pictures Television a PlayStation Productions. Pozice výkonného producenta se kromě Druckmanna zhostí prezident vývojářského studia Naughty Dog Evan Wells a Carolyn Strauss (Hra o trůny).

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu