Stateless: Cate Blanchett v centru série o uprchlících

Stateless: Cate Blanchett v centru série o uprchlících | Fandíme seriálům
Australian Broadcasting Corporation
Zobrazit dalších 16 obrázků
Netflix zakoupil mezinárodní práva ke kousavému dramatu pojednávajícím o australském imigračním systému. 

Netflix je znám hlavně pro svou obrovskou knihovnu filmů a seriálů z vlastní produkce. Ve velkém však nakupuje také práva nezávislých projektů či mezinárodních, které na své platformě následně vydává pod svou značkou pro diváky z celého světa. Mezi takové se nově řadí i nový seriál Stateless, který původně vytvořila australská televize ABC a na jehož tvorbě se mimochodem podílela i legendární Cate Blanchett. Ta se navíc objeví i v jedné z hlavních rolí.

Mrs. America: Cate Blanchett jde po krku feministkám v další ukázce
 

Stateless je šestidílnou dramatickou sérií, která vypráví příběh čtyř velice odlišných uprchlíků - letušky utíkající před kultem, afghánského utečence hledajícího nový život pro svou rodinu, mladého otce snažícího se nějakým způsobem vyžít a ambicioźního byrokrata, jehož profesionální ambice se kříží se státním skandálem. Jejich osudy se protnou v utečeneckém táboře uprostřed australské pouště. Každý z nich se pak se svou situací musí poprat odlišným způsobem.

V dalších rolích objeví Jai Courtney (Terminátor: Genisys), Yvonne Strahovski (Dexter), Asher Keddie (X-Men Origins: Wolverine), Fayssal Bazzi (Králíček Petr) nebo Dominic West (Špína Baltimoru). Spolu s Blanchett tvůrčí tým tvoří Elise McCredie a Tony Ayres. Podle prvních recenzí by se seriálu mělo dařit přinést kousavý komentář k současné situaci a mělo by se jednat o povedenou podívanou. Australskou premiéru si série odbyla už 1. března, na Netflix se však podle všeho dostane až později v roce.

Zdroje: Variety, The Guardian

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu