Českým divákům učarovala polská kriminálka Temné lesy

Českým divákům učarovala polská kriminálka Temné lesy | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 12 obrázků
Český Netflix znovu ovládla neanglická tvorba. Na HBO se pak divákům zalíbila novinka Veliká, která dělá z historie rozkošnou hru.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Nejsledovanější seriály HBO za poslední týden:

  1. Teorie velkého třesku (The Big Bang Theory)
  2. Taková moderní rodinka (Modern Family)
  3. Hra o trůny (Game of Thrones)
  4. Průměrňákovi (The Middle)
  5. Star Wars: Klonové války (Star Wars: The Clone Wars)
  6. Sex ve městě (Sex and the City)
  7. Malý Sheldon (Young Sheldon)
  8. Živí mrtví (The Walking Dead)
  9. Veliká (The Great)
  10. Miliardy (Billions)

U Českého HBO již klasicky k nějakým velkým změnám opravdu nedocházelo. Zajímavé je, že se ze skutečně velké části celý žebříček za poslední dva týdny nezměnil ani v jediném detailu. Po téměř celou dobu, co u nás Seriálový týden vychází, platilo, že se zpravidla neměnily pouze první tři příčky a že zbytek žebříčku alespoň minimálními úpravami procházel.

Za posledních 14 dní se však stabilita posunula na další úroveň, kdy se celých sedm příček ani jednou nezměnilo. Otázkou je samozřejmě, z čeho přesně to pramení - když se totiž podíváme na konkurenční Netflix, můžeme vidět relativně nepředvídatelné a velice zajímavé souboje a změny. Je to tím, že Netflix mnohem více a častěji přichází s novou nabídkou? O tom můžeme vést debaty. Faktem každopádně je, že jsou čeští diváci HBO ve svých chutích alespoň podle dosavadních dat velice konzistentní a konzervativní.

Hra o trůny: Top 5+1 nejlepších momentů, které se neobjevily v knížkách
 

To naštěstí úplně neznamená, že by se jejich sledovací návyky neměnily vůbec. Opět především na zadních pozicích žebříčku můžeme určité proměny pozorovat. Tou největší je bezpochyby jeden nový přírůstek v podobě historické komedie Veliká, která původně vznikla pro streamovací platformu Hulu

Historická komediální série, kterou napsal scenárista oceňovaného snímku Favoritka, vypráví fiktivní příběh ruské královny Kateřiny Veliké, kterou spíše než jako zkušenou panovnici vyobrazuje jako mladou, zatím celkem naivní dívku. Na ostrém ruském dvoře se ale musí zatraceně rychle otrkat, pokud má alespoň přežít, ne-li dokonce změnit kolem sebe cokoliv k lepšímu. Zábavná premisa a zajímavé herecké obsazení v čele s Elle Fanning a Nicholasem Houltem jednoduše dokázaly diváky dostatečně nalákat na to, aby se seriál zvládl dostat do žebříčku a během týdne si v něm uchytit i velice pěknou pozici. Ve výsledku Veliká překonala dramatické Miliardy a získala deváté místo. Příští týden by však mohla mířit i výše - během týdne totiž zvládla přeskočit i populární Živé mrtvé.

Dole v galerii si můžete prohlédnout parádní kostýmy z Veliké.

Zdroje: Netflix, HBO (průměr z denních přehledů)

« Předchozí kapitola
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu