Witcher: Blood Origin: Nový seriál ze světa Zaklínače přichází

Witcher: Blood Origin: Nový seriál ze světa Zaklínače přichází | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 16 obrázků
Příběh se bude odehrávat více než tisíc let před životem Geralta z Rivie.

Bylo by naivní domnívat se, že jedna z nejpopulárnějších fantasy ság současnosti zůstane jenom u jedné příběhové linie. Netflix prostě a jednoduše pozná zlatou žílu a hodlá ji nekompromisně vytěžit. V případě Zaklínače navíc nešlo o nic složitého. Z hlediska diváckého zájmu se pro streamovacího giganta jednalo o jeden z nejpopulárnějších seriálových startů posledních let. A i když kritici chválou vcelku šetřili, tak diváci byli ve svém hodnocení podstatně velkorysejší a z jejich pohledu se jednalo o podařený začátek příběhu, s nímž se budeme vídat zřejmě ještě pěknou řádku let.

Nyní navíc Netflix potvrdil, že chystá prequel s názvem The Witcher: Blood Origin. Šestidílná série bude vyprávět příběh úplně prvního zaklínače, který žil ještě před pádem elfské civilizace. Jedná se tedy o kompletně nový a rozšiřující materiál i ve světle již existujících knížek a her. Netflix tak očividně plánuje udělat z legendární série o lovci monster vlajkovou loď svojí seriálové produkce. Pokud se ukáže plánovaný projekt jako úspěšný, není těžké si domyslet, že se v budoucnosti dočkáme dalších podobných odboček. Seriál dostane na starosti jako hlavní showrunner Declan De Barra (The Originals, Iron Fist). Ten mimochodem napsal čtvrtou epizodu první série Zaklínače (aktuálně se jedná na serveru IMDB o třetí nejlépe hodnocený díl – rating 8,6 ). Vrátí se i Lauren Schmidt Hissrich, která bude seriál koprodukovat.

De Barra k projektu uvedl následující:

„Jsem neskutečně šťastný, že budu moci vyprávět tento příběh. Už když jsem poprvé četl knížky, tak mi v hlavě šrotovala otázka – Jak vypadal elfí svět před příchodem lidí? Vždycky jsem byl fascinován růstem a pádem civilizací. Způsobem, jakým věda, vynálezy a kultura vzkvétaly zrovna před jejím koncem. Jak jsou obrovské civilizace a jejich znalosti v tak krátkém čase ztraceny, což mívá souvislost s kolonizací a přepisováním historie. Nakonec zůstanou pouhé střípky minulosti.“

Co říkáte na nový seriál ze světa Zaklínače? Dáte mu šanci?

Zdroj: Hollywood Reporter

Foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

zajda | 29.07.2020 21:07
Tak snad to bude lepší, než ten první, protože to bylo vyloženě zklamání.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu