Challenger: Poslední let: Režisér Star Wars přibližuje havárii raketoplánu

Challenger: Poslední let: Režisér Star Wars přibližuje havárii raketoplánu | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 11 obrázků
Těšit se můžeme na tréninkové záběry, nikdy neviděné rozhovory a vzácné archivní materiály, které nás zavedou do pozadí katastrofy.

Streamovací služba Netflix kromě originálních filmů a seriálů nabízí i velkou škálu opravdu skvělé dokumentární tvorby. Již za pár dní, konkrétně 16. 9. 2020 nám přinese další se svých projektů. Těšit se můžeme na čtyřdílný dokumentární seriál Challenger: The Final Flight (Challenger: Poslední let) od producenta J.J. Abramse (Star Wars: Síla se probouzí, Star Trek, Super 8), jež se zaměří na tragickou katastrofu raketoplánu Challenger.

Psal se rok 1986 a raketoplán Challenger měl vyrazit na svou desátou misi. Posádku tvořilo sedm astronautů, mezi nimi byl i učitel Christa McAuliffe, který měl být prvním soukromým občanem ve vesmíru. 73 sekund po startu bohužel došlo k explozi kvůli selhání pryžového těsnění na jedné z pomocných raketa a celá posádka zemřela. Tragickou událost sledovaly v přímém přenosu miliony Američanů, včetně dětí ve škole.

Dokumentární seriál se nezaměřuje pouze na tragédii, ale primárně oslavuje životy celé posádky. Těšit se můžeme na tréninkové záběry, nikdy neviděné rozhovory a vzácné archivní materiály, které nás zavedou do pozadí katastrofy. O režii se postarali Steven Leckart a Daniel Junge. Dokumenty není jednoduché prodat, ale myslím si, že ukázka to zvládla na jedničku. Rozhovory spolu s nádhernými archivními záběry skvěle fungují a trailer také dostatečně představuje pozadí celé katastrofy. Přesvědčte se sami. V galerii najdete plakát a fotografie z dokumentu.

Zdroj: Collider

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu