Hra o trůny: Co si představitel Jaimeho Lannistera myslí o kontroverzním osudu své postavy

Hra o trůny: Co si představitel Jaimeho Lannistera myslí o kontroverzním osudu své postavy | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 9 obrázků
Nikolaj Coster-Waldau se podělil o svůj postoj k návratu Jaimeho k jeho sestře Cersei.

Hra o trůny byla během sedmi let co byla vysílána televizním tématem číslo jedna a obrovskou popkulturní událostí obecně. Nedá se tedy příliš divit, že se i po téměř dvou letech od premiéry poslední série o epickém fantasy stále mluví. Všichni moc dobře víme, že finální sezóna rozhodně nedopadla podle představ drtivé většiny diváků, že se setkala s velice kritickými reakcemi a že způsobila nemalé množství kontroverzí. Přestože se tedy nekonečné debaty už mohou pomalu stávat únavnými, je vidět, že k osmé sérii má stále spousta lidí včetně samotných tvůrců pořád co říct. Čas od času se tedy můžeme setkávat s rozhovory, kde se herci dělí o své názory a vzpomínky z natáčení. Jedním z nejčastějších přispěvatelů je Nikolaj Coster-Waldau, představitel Jaimeho Lannistera. 

Hra o trůny: Představitelka princezny Margaery se ucházela o jinou roli
 

Dánský herec už minulý rok například prozradil, že se chystal podepsat populární petici požadující přetočení finále, a nedávno se v knize Fire Cannot Kill a Dragon podělil o postoj k osudu své postavy. Přesněji tedy ke kontroverznímu kroku tvůrců, kdy se Jaime po celých osmi sezónách charakterového vývoje z padoucha do antihrdiny ve 4. díle poslední řady namísto setrvání s Lady Brienne a Starky opět vrátil ke své původní lásce, sestře Cersei. A podle svého vyjádření Coster-Waldau s tímto rozhodnutím souhlasí.

Člověk přemýšlí, zda se [Jaime] změnil a zda unikl z toho destruktivního vztahu. On je ale pevně spojen se svým kodexem cti a rodiny a se Cersei má ve všech směrech silné pouto. Musí se vrátit. Ona je sama a on je to poslední, co má. Musí se ji pokusit zachránit. Přestože se to člověku nelíbí, dává to smysl. Kdyby se nakonec rozhodl pro život s Brienne, bylo by to úžasné. Sám však při svém odchodu říká: ‘Už jsi někdy utekla z boje?’ Musím to udělat. Co všechno neudělám pro lásku…

Co si o hercově názoru myslíte vy? Byl Jaimeho příběh zakončen správně? Napište nám do komentářů.

Foto: HBO

Zdroj: Kniha Fire Cannot Kill

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 8

Nermi | 08.03.2021 09:06
Jaime byl velký záporák. Jak shodil Brena z věže, tak to jsem mu od té doby nic dobrého nepřála. Do doby, kdy v zajetí přišel o ruku. Líbil se mi za jeho statečnost a jak i po tím všem zachránil Brien při utkání s medvědy. Kdyby nemiloval Ceresei, mohl dopadnout líp.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu