Hra o trůny: HBO chystá nový seriál o příchodu dračích jezdců do Západozemí

Hra o trůny: HBO chystá nový seriál o příchodu dračích jezdců do Západozemí | Fandíme seriálům
HBO
Další seriál ze světa Hry o trůny se posune do ještě větší minulosti a zaměří se na dobytí kontinentu Targaryeny.

Původní Hra o trůny nám (krom spousty dalšího) ukázala návrat Targaryenů a draků do politiky Západozemí a jejich spojení s ostatními rody ve snaze vzdorovat nadpřirozené hrozbě Bílých chodců. V seriálu Rod draka jsme se posunuli o cca 170-180 let do minulosti, kde sledujeme poslední minuty vrcholu Targaryenů v Západozemí a hned záhy počátek jejich pádu, plného vnitřních konfliktů a postupné ztráty všech draků.

Podle informací serveru Variety HBO vyvíjí další seriál, který se má podívat ještě hlouběji do minulosti. Konkrétně zhruba 300 let před události Hry o trůny (tedy asi 120 let před začátek Rodu draka), do období, kdy první Targaryeni přicházejí do Západozemí. Přilétají na svých dracích pod vedením Aegona a jeho manželek/sester Visenyy a Rhaenys. Pod vedením dračích jezdců armády Targaryenů dobydou šest ze sedmi království Westerosu a Aegon usedá jako Aegon I. Targaryen jako vůbec první svrchovaný vládce většiny Westerosu na Železný trůn.

Přípravy projektu jsou prozatím v plenkách, ještě se ani nenašel scenárista, nicméně HBO se prý snaží s přípravami pohnout a dostat novinku do vývoje. Sérii by navíc mohl předcházet celovečerní film. Nic však ještě není definitivně rozhodnuto.

Je však třeba připomenout, že HBO už připravovalo celou řadu nejrůznějších seriálů ze světa Hry o trůny a zatím se až k divákům dostal (po původním Game of Thrones) jeden jediný – Rod draka. Nikde není řečeno, že zrovna příběh Aegona I. bude právě tím pokusem, který to dotáhne až na cílovou pásku. Stejně tak se v minulosti většinou kombinování filmu a seriálu do jediného úzce provázaného příběhu ukázalo natolik komplikované, že se od podobných ambicí záhy couvlo.

Aktuálně se s jistotou můžeme těšit na druhou řadu Rodu draka, která už se točí.

Foto je ilustrační: Rod draka

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu