Hra na oliheň: Výzva – Reality-show na motivy seriálu je tu

Hra na oliheň: Výzva – Reality-show na motivy seriálu je tu | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 12 obrázků
Natáčení největší soutěžení show v historii provázely velké kontroverze.

Hra na oliheň (Squid Game) se v roce 2021 stala nejsledovanějším seriálem Netflixu a je jím dodnes. Streamovací společnost se rozhodla značku okamžitě vyždímat. Začala se připravovat druhá řada, ale také reality-show Hra na oliheň: Výzva (Squid Game: The Challenge).

Jak můžete vidět v traileru, soutěžní hra je inspirována seriálem. Soutěžící spí v podobných ubikacích, plní podobné výzvy, jaké plnily postavy seriálu. Vizuální zpracování reality-show se také podobá předloze.

Zúčastnilo se 456 soutěžících a hrálo se o odměnu ve výši 4,56 milionu amerických dolarů. To je největší počet soutěžících, jaký kdy nastoupil do jedné řady reality show. A největší výhra, jaká kdy byla v vyplacena v libovolné televizní soutěži. Hra krom výzev klade důraz také na hráčskou strategii, uzavírání koalic a různé zvraty.

Natáčení probíhalo na začátku letošního roku v obřím ateliéru v Londýně a neméně velkém leteckém hangáru poblíž. Produkce se záhy stala terčem kritiky. Objevila se obvinění z nelidského zacházení se soutěžícími. Natáčecí hodiny byly podle expozé magazínů Rolling Stone a Variety brutálně dlouhé. Občas se natáčelo v takové zimě, že to vedlo ke zdravotním potížím. Docházelo ke zraněním. Produkce nebyla na masivní natáčení patřičně připravená. A hra údajně nebyla férová, když bylo dopředu (přinejmenším z části) rozhodnuto o tom, kdo postoupí nebo nepostoupí do dalších fází hry, na základě divácké zajímavosti daných osob, nikoliv na základě soutěžních výsledků. Netflix a produkční společnosti The Garden a Studio Lambert připouštějí maximálně drobné potíže, jakékoliv velké prohřešky nebo dokonce ohrožení zdraví hráčů odmítají.

Dosud zveřejněné recenze jsou rozpačité. Na jednu stranu hovoří o tom, že je show celkem chytlavá ke sledování, ale zároveň je hodně cynická a jako by popírala podstatu seriálové předlohy. Ta vykresluje celou hru jako děsivou, jako zvrácenou zábavu pro zhýralé boháče, jako strašné podobenství o tom, co jsou lidé ochotní udělat, aby zlepšili své mizerné životní postavení. Reality-show ze sadistických her dělá veselou zábavu a dost se zaměřuje na záporáky, tedy na soutěžící, kteří se při hře chovají až amorálně a spíš si přejete, aby je konečně dostihla karma, než abyste měli nějakého favorita, kterému je možné fandit.

Vlastní obrázek si uděláme už 22. listopadu, kdy Netflix uvádí prvních pět epizod. Potom 29. listopadu dorazí další čtyři epizody a 6. prosince finále.

Podklady a foto: Netflix

Zdroje: Rolling Stones, Variety

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu