DC seriály utrží miliardu dolarů ročně

DC seriály utrží miliardu dolarů ročně | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 16 obrázků
Komiksové seriály jsou mnohamiliardový byznys a DC si z něj odlupuje velký kus koláče.

Divíte se, že vzniká tolik komiksových seriálů? Už nemusíte. Šéf TimeWarneru (konglomerátu, pod který televizní divize studia Warner spadá) Jeff Bewkes na firemní konferenci prozradil, že komiksové seriály společnosti každoročně generují miliardové tržby. Logicky tedy chápete, že méně těch seriálů rozhodně jen tak nebude, spíš budou nadále přibývat.

Zajímavé je, že Bewkes zmiňuje deset seriálů "v této sezoně". Zběžně se mi jich přitom podařilo napočítat osm: Arrow, The Flash, Legends of Tomorrow, Supergirl, iZombie, Gotham, Lucifer a Preacher. Možná Bewkes v rámci zmiňované "sezony" myslí i seriály, které začnou až příští rok, možná započítává i animáky, každopádně dejte do komentářů vědět, jestli nějaký zásadní DC seriál opomíjím.

Zároveň celá takhle situace ukazuje, proč mají hollywoodská studia ráda obří blockbustery. Seriály jsou poměrně bezpečná investice - není problém je v průběhu podle potřeby korigovat a náklady nebývají astronomické. Naproti tomu blockbuster je několikasetmilionový vabank, který vůbec nemusí vyjít, ale když už vyjde, utržíte miliardu na jednom jediném projektu! A to je zkrátka až příliš svůdné, než aby se téhle vidiny dokázali vrcholoví manažeři vzdát.

A protože největší pozornost k sobě u DC táhnout Arrow a spol. a synergie, kterou propojování seriálů vytváří, máme pro vás na závěr video, ve kterém se všechny klíčové postavy potkávají:

Zdroj: THR

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu