Star Wars: Resistance se postupně zlepšuje, 9. epizoda je důkaz

Star Wars: Resistance se postupně zlepšuje, 9. epizoda je důkaz | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 7 obrázků
Přinášíme zhodnocení nejnovější epizody, která seriálu pomáhá napravit reputaci. A co nás čeká příště? 

Tento týden přišla již v pořadí 9. epizoda Star Wars: Resistance s názvem The Platform Classic. Příběh se zaměřil na stejně pojmenovaný závod, kterého se zúčastnil i Yeagerův (Scott Lawrence) dávno odcizený bratr Marcus (Keston John). Cílem Marcuse bylo nejen usmířit se se svým bratrem, ale také vyhrát závod, aby mohl splatit dluh nebezpečnému gangu. Podle popisku epizody se mohlo zdát, že půjde o výplňovou epizodu, jelikož se děj v souvislosti s Prvním řádem nikam neposunul. I přes tento fakt nicméně nová epizoda překvapila natolik, že je zcela určitě zatím jednou z nejlepších.

A může za to právě dobře zpracovaný příběh, který se soustředí především na dvojici Yeager a Marcus. Postava Yeagera byla doposud velmi dobře zvládnuta, zároveň ale byla zahalena tajemstvím. Právě ono tajemno kolem jeho minulosti nám bylo odkryto prostřednictvím bratra Marcuse, přičemž bylo po zbytek epizody velmi zajímavé sledovat, jak si přes počáteční (a oprávněnou) Yeagerovu nenávist nakonec oba dva k sobě našli cestu.

Výrazně tomu také pomohl samotný závod, který byl zatím doposud nejlépe zpracovaným závodem tohoto seriálu. Snad poprvé z něj totiž bylo cítit napětí a také nebezpečí, jelikož jsme konečně viděli všechny překážky a nástrahy, které tyto závody mají. Seriál se nám tedy pomaličku kvalitativně zlepšuje, což je rozhodně vítané. V poslední řadě bylo také velmi fajn vidět guaviánské gangstery, které známe z filmové Epizody VII.

Není ovšem epizoda, která by neměla své mouchy. Ani devátá epizoda se jim nevyhnula. Očividně se znovu jedná o postavy Kazudy (Christopher Sean) a Neekua (Josh Brener), jejichž nešikovnost a nadutost téměř vždy nabourávají nějaký napínavý moment. Doufejme, že se tvůrcům co nejdříve podaří ukočírovat i tyto dvě postavy. Pominu-li ovšem tyto stále se opakující vady, pak byla epizoda The Platform Classic rozhodně jednou z doposud nejlepších epizod. A co nás čeká příště?

V 10. epizodě s názvem Secrets and Holograms se Kazuda vydá zjistit pravdu o kapitánu Dozovi (Jason Hightower), nejvyšší osobě na stanici Colossus. Za pomoci Dozovy dcery Torry (Myrna Velasco) následně zjistí, že Dozova věž toho skrývá mnohem víc, než by se na první pohled mohlo zdát. Příběh tedy bude navazovat na závěr z předminulé epizody, ve které jsme se dozvěděli, že Doza bude spolupracovat s Prvním řádem. Zápletka tedy zní poměrně slibně, tak snad bude příští epizoda také stát za to. Dole v galerii si můžete připomenout momenty z výše rozebírané epizody. 

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu