Živí mrtví: Jak diváci reagují na brutální scénu s dětmi?

Živí mrtví: Jak diváci reagují na brutální scénu s dětmi? | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 5 obrázků
Poté, co se Michonne brodila ve vlastní hanbě, se nyní musí brodit v nevděčných diváckých reakcích. 

Tomuto druhu článku, ve kterém bych rozebíral divácké reakce na určitou kontroverzní scénu, jsem se dodnes vyhýbal. Ovšem tentokrát mi přijde rozebíraná scéna tak nakloněná k potenciálně zajímavé diskuzi, že jsem si ten lehký bulvárek pro jednou nemohl odpustit. Samozřejmě zde odkazuji na poslední zveřejněnou epizodu Živých mrtvých, takže pokud jste neměli možnost ji vidět, doporučuji číst pouze na vlastní nebezpečí. Následují totiž těžké spoilery.

Ke konci této epizody jsme se dočkali brutální, dalo by se říci i nehumánní scény, která si tato označení zasloužila nejen díky fyzické stránce, ale i významové a mentální. Abych toto tvrzení ještě více podpořil, přihodím názor, že takového přehnaného řádění se v tomto seriálu nedopustil ani násilím proslulý Negan. Po něm totiž onu nevděčnou štafetu přebrala dost nečekaně Michonne. Aby zachránila svoji nevlastní dcerku Judith, musela se napřed probít skrze skupinu ozbrojených dětí. A to i za cenu jejich zabití. Jak na tuto scénu reagují diváci?

Různorodě. Většinou ale tato scéna rozděluje diváky na dva tábory. Oba jsou ovšem touto scénou nadmíru šokovaní až traumatizovaní, čímž se shodují alespoň v jednom směru. Podíváte-li se například na komentáře diváků na Twitteru, najdete mezi nimi názory, že poslední epizoda působí dost znepokojivým dojmem a dokonce, cituji, "je temná jako kráva". Nyní ale ke konkrétním komentářům. Jedna polovina diváků Michonne odsuzuje a naprosto s jejím konáním nesouhlasí.

Mezi komentáři tedy najdete názory jako: jedna z nejvíce zkažených epizod vůbec, toto by se ve skutečném světě nikdy nestalo, a někteří dokonce na účet představitelky Danai Guriri nadávají dost ostrými výrazy. Najdou se ovšem i někteří, jenž konání Michonne chápou a virtuálně přikyvují. Tento názor ztělesňují věty jako: Michonne opravdu musela zmasakrovat ta děcka, vše dává smysl, musela je zabít, i když nechtěla, můj vztah k Michonne a Judith jenom vzrostl.

Osobně se spíše řadím do druhé skupiny. Být totiž v kůži těhotné matky, které sebrali dítě a mně samotnému by šlo o život, raději byste mi také měli uhnout z cesty, jinak dopadnete špatně. Navíc, v očích samotné herečky bylo jasně vidět, že s každým dalším zabitím trpí stejně jako všichni ostatní na scéně, ne-li hůř. A pokud mohla někoho přesvědčit o jeho špatném konání, vybrala si vždy tu méně násilnou cestu, aby zkoušela slova namísto násilí. V momentě, kdy ale dotyčný člověk vyběhl s napřaženým nožem, mi je jasné, co je nutné udělat.

Pokud jste tedy ještě náhodou rozebíranou scénu neviděli, můžete si na ní udělat názor tím, že kliknete na video pod článek, a pokud si chcete pročíst komentáře osobně, stačí kliknout na zdroj pod videem. A nyní přišel čas, aby jste se vyjádřili i vy. Diskuze je otevřena vašim názorům.

Zdroj: Comicbook

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 10

Veronika | 23.03.2019 06:36
Zaráží mně, že mučili těhotnou ženu a řeší se co udělala pro to aby ona a jeji děti žili sakra.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu