Hra o trůny 8: Trailer na 4. díl a nabitá videa o točení velkolepé bitvy

Hra o trůny 8: Trailer na 4. díl a nabitá videa o točení velkolepé bitvy | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 24 obrázků
Nahlédněte do zákulisí nejdelší bitvy v historie kinematografie a nechte se navnadit na pokračování.

Článek obsahuje spoilery!

Po týdnu opět přicházíme se souhrnem nově zveřejněných videí, které HBO vypustilo do světa po premiéře třetího dílu 8. řady Hry o trůny s názvem The Long Night (Dlouhá noc). Po dlouhých měsících čekání v noci z neděle na pondělí konečně došlo na rozhodující střet mezi sebrankou hrdinů a více než statisícovou armádou mrtvých s hrozivým Night Kingem v čele. Jaký byl výsledek, to už nejspíš všichni víte, pojďme se tedy raději podívat do budoucnosti. Trailer na čtvrtou epizodu ukazuje, že zbylé síly Winterfellu sice vyhrály velkou válku, ta poslední je ale teprve čeká. V Kings’s Landing seskupuje Cersei Lannister (Lena Headey) všechny své síly a s námořní podporou Eurona Greyjoye (Pilou Asbæk) a vojskem žoldáků se chystá zničit všechno, co zbylo z obránců severu. Daenerys (Emilia Clarke) ale nevypadá, že si kvůli Cerseině zradě nechá proklouznout trůn mezi prsty a hodlá svou sokyni vlastními slovy „vyrvat i s kořeny“. Pod trailerem si povíme ještě o dvou pořádně šťavnatých videích, které ukazují, jak vznikala epická bitva o Winterfell.

V prvním z nich nám showrunneři David Benioff a D. B. Weiss v rozsahu deseti minut popovídají o tom, jak bitvu konstruovali ve formě scénáře, co konkrétně plánovali pro jednotlivé postavy a nejvíce pozornosti věnují jednotlivým úmrtím, na které v průběhu epizody došlo. Dostaneme více informací a detailní rozbor posledních momentů Joraha Mormonta (Iain Glen), věrnému své královně až do samotného konce, Theona Greyjoye (Alfie Allen), který se svým posledním dechem prokázal jako opravdový hrdina, Lyanny Mormont (Bella Ramsey) coby statečné vražedkyně obrů a samozřejmě i ústředního záporáka Night Kinga rukou Aryy (Maisie Williams).

Druhé video by svou více než čtyřicetiminutovou délkou mohlo strčit mnoho regulérních dílů jiných seriálů do kapsy. Obrovská válka o hrad Winterfell zabrala štábu jedenáct týdnů nočního natáčení a materiálu měli tedy tvůrci dokumentu dost a dost. Dozvíte se tu příběhy za vznikem všech možných efektů, jak praktických tak digitálních, za zdlouhavou a náročnou stavbou hořícího obranného příkopu, za procesem maskování herců do podoby nemrtvé armády, za strašlivou scénou v kryptách Winterfellu a mnoho dalšího. V galerii najdete haldu fotek z aktuálního dílu a za týden s opět stavte pro novou várku videí.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 2

Martan | 01.05.2019 07:57
Opravdu debilní díl ta atmosféra fajn efekty fajn ale největší bitva v dějinách a umřou jen dvě hlavní/vedlejší postavy to nechápu :/ a ještě umřou tak debilním způsobem. A přitom takový masakr to byl když se tam navalila hromada mrtvích. Trapný, na ČSFD jen 74% nejméně že všech dílů všech řad, to něco vypovídá.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu