Hra o trůny 8: Sada fotek ze 4. epizody poodhaluje dozvuky velké bitvy

Hra o trůny 8: Sada fotek ze 4. epizody poodhaluje dozvuky velké bitvy | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 7 obrázků
Hrozba ze severu je pryč. Jak se nyní hlavní postavy vypořádají se Cersei?

Konflikt mezi obyvateli Westerosu a obrovskou armádou mrtvých po sedmi a půl sezonách Hry o trůny konečně došel ke konci a pro jednou dokonce ke šťastnému. Hrad Winterfell byl sice prakticky zruinován, vojsko seveřanů, Neposkvrněných a Dothraků z velké části rozprášeno a ztratili jsme několik oblíbených postav. Většina hlavních hráčů ale z konfliktu odešla jen se šrámy a chystají se na další a poslední válku o Železný trůn, který momentálně ve svých pařátech drží proradná Cersei Lannister (Lena Headey). HBO pravidelně několik dní před premiérou láká fanoušky na další epizodu sérií několika fotek a tento týden není výjimkou. Co tedy o prvním ze tří finálních dílů seriálu prozradily?

Hra o trůny 8: Třetí díl opět lámal rekordy ve sledovanosti
 

Jak je tomu tradicí, mnoho ne. Jednotlivé fotografie totiž ukazují převážně scény, z nichž byla sestříhána už čtyřicetivteřinová upoutávka vysílaná hned po třetí epizodě. Zbylí obránci Winterfellu se seskupili před hradbami, aby společně navždy dali sbohem svým mrtvým naskládaným na pohřební hranici. Přítomní jsou jak všichni představitelé rodu Starků, tak dračí královna a její následovníci. Pokud ovšem u pálení padlých stojí všichni vojáci, kteří Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) zbyli, její vyhlídky na převzetí trůnu nevypadají úplně slibně. Nejspíš ale na pohřbu většina armády pouze chybí. Na další fotografii totiž vidíme Daenerys a její rádce při plánování útoku na hlavní město Westerosu, King’s Landing. Podle stolní mapy můžeme usoudit, že použije jinou taktiku, než Stannis Baratheon (Stephen Dillane) ve 2. řadě. Jedna část jejího vojska bude obléhat hradby, zatímco druhá napadne město z moře. Tato námořní síla se předvádí na další z fotek. Oproti záběru na stovky a stovky lodí, se kterými Dany připlula z Essosu, si tedy značně pohoršila. Snad se zbytek flotily schovává někde mimo záběr. Poslední dvě fotografie si pro sebe zarezervovaly dvě hlavní kandidátky na královský titul, obě s úsměvem na tváří. Jedna po boku svého věrného draka Drogona, druhá se svým budoucím manželem a pirátem Euronem Greyjoyem (Pilou Asbæk).

Jinak toho o budoucnosti mnoho nevíme. Jestli se chcete navnadit, můžete si o budoucnosti poslechnout pár nevinných náznaků z úst Emilie Clarke:

Zdroj fotek: HBO

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Martan | 04.05.2019 15:06
S8E3 Opravdu debilní díl ta atmosféra fajn efekty fajn ale největší bitva v dějinách a umřou jen dvě hlavní/vedlejší postavy to nechápu :/ a ještě umřou tak debilním způsobem. A přitom takový masakr to byl když se tam navalila hromada mrtvích. Trapný, na ČSFD jen 73% nejméně že všech dílů všech řad, to něco vypovídá. Jestli nebudou umírat hrdinové tak pak seriál postrádá emocionální stránku a stane se zní průměrný seriál :/ já chci mrtví ! ! !
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu