David Fincher chystá pro Netflix prequel legendární Čínské čtvrti

David Fincher chystá pro Netflix prequel legendární Čínské čtvrti | Fandíme seriálům
Paramount Pictures
Zobrazit dalších 15 obrázků
Klasický snímek Romana Polanskiho se nejspíš dočká seriálového prequelu od původního scenáristy.

Režisér David Fincher bude nadále spolupracovat se streamovací službou Netflix. Po dvou řadách kriminálního Mindhunera se bude v roli výkonného producenta a scenáristy podílet na prequelu ke klasickému filmu Romana Polanskiho Čínská čtvrť. Netflix nenechal nic náhodě a sehnal scénáristu původního snímku 84letého Roberta Towna, který spolu s Fincherem napíše scénář k pilotní epizodě.

Hunters: Al Pacino nahání nácky v prvním teaseru
 

Dojednaná spolupráce mezi Davidem Fincherem a Netflixem je pouze ke scénáři, ovšem streamovací gigant se nechal slyšet, že doufá, že se Fincher ujme i režie pilotního dílu. Pro Roberta Towna tento počin nebude prvním návratem k Čínské čtvrti, v roce 1990 napsal scénář k volnému pokračování s názvem Dva Jakeové, ve kterém si zopakoval hlavní roli Jack Nicholson a film i zrežíroval. Bohužel sequelu se nepodařilo dostát kvalit původní Čínské čtvrti a většina diváků nejspíš o tomto pokračování ani neví.

Synopse původní Čínské čtvrti zní: „Jack Nicholson ve filmu ztělesňuje soukromého detektiva Jakea Gittese žijícího v temném morálním klimatu prosluněné předválečné jižní Kalifornie. Gittes je najat krásnou a noblesní dámou (Faye Dunaway) pro vypátrání nevěry jejího manžela. Během vyšetřování je však zapleten do víru zapomenutých podvodů a křivd, které odhalují spletitou síť osobních a politických skandálů vrcholících do jedné, nezapomenutelné noci v Čínské čtvrti.

Seriálová verze by měla představit mladou verzi soukromého očka Jakea Gittese, ovšem konkrétní věk není znám. Stejně tak ani herec, který bude chtě nechtě srovnáván s Jackem Nicholsonem.

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Čínská čtvrť

20.06.1974 | USA
Krimi, Drama, Thriller, Mysteriózní
Info o filmu

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu