Recenze: Zámek a klíč - Fantasy série s dětmi, ale rozhodně ne pro děti

Recenze: Zámek a klíč - Fantasy série s dětmi, ale rozhodně ne pro děti | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 22 obrázků
Adaptace komiksu od syna Stephena Kinga za zhlédnutí stojí, ale pár chybám se nevyhnula.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Jedním z očekávaných seriálů, které Netflix přislíbil nabídnout v tomto roce je i adaptace komiksu Zámek a Klíč/Locke & Key od Joea Hilla, což je umělecké jméno syna krále knižního hororu Stephena Kinga

Top 9 seriálových premiér měsíce února
 

A samozřejmě se Joe potatil, takže je Locke & Key protknuté hororovou atmosférou. Nicméně seriál odstartuje jako spousta jiných teenagerovských fantaskních projektů. 

Rodina, která přišla tragicky o otce se stěhuje zpět do jeho rodného domu s tím, že se ukáže, že se v něm skrývá víc, než by se na první pohled mohlo zdát. 

V čele rodiny stojí sympatická byť trochu zmatená matka a dalšími členy jsou nejstarší syn, prostřední dcera, kdy oba chodí na střední školu a nejmladší syn, kterému je šest let, takže by člověk asi člověk neočekával žádnou extra drsnou podívanou, ovšem, to je omyl. 

Dojde na pár překvapivě brutálních momentů, ať už je řeč o uškrcení během sexu, upálení zaživa nebo třeba shození dítěte pod vlak metra. Řekněme to tak, že seriál se nebojí být místy hodně rázný. 

K tomu si přičtěte zmíněnou horovou atmosféru a je vám asi jasné, že tohle není úplně podívaná, která by byla vhodná pro malé děti. 

Je pravda, že hororový nádech je v některých z deseti epizod poměrně nevýrazný a ne každá lekačka funguje, ale jsou tu momenty, kdy člověku přeběhne mráz po zádech. Neřekl bych, že se budete příliš často vysloveně bát, ale lehká nervozita se asi objeví. 

Pokud jde o hlavní zápletku, tak ta se, jak už název napovídá, točí kolem různých klíčů, kdy má každý speciální schopnost. Jsou to mocné artefakty, se kterými má rodina Zámkových (oficiální překlad příjmení Locke) hlubokou historii, i když o tom většina z nich neví. 

Problémem je, že po klíčích touží extrémně mocná a nebezpečná bytost, která je schopna udělat cokoliv pro to, aby je získala.

Rodinné drama nenudí

Jedním z pilířů seriálu je klasický fantastický námět, který je okořeněný o dospělejší a horovější přístup. Dalším důležitým příběhovým aspektem je rodinné drama, což obvykle znamená zvednuté obočí, protože je to často více otravné, než zábavné, ale musím říct, že v případě Zámku a klíče mě nenudilo sledovat to, jak se členové Zámkových vyrovnávají se smrtí otce, jak se mezi nimi mění vztahy a také mě zaujaly flashbacky z minulosti, ať už ty, které ukazovaly historii původních majitelů klíčů, tak ty, které odhalovaly více o vztahu jednotlivých členů rodiny k jejich manželovi a otci. 

Další kapitola »
Naše hodnocení
7/10
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu