Westworld: Máme svobodnou vůli nebo jsme otroci? Aneb kam kráčí 3. řada

Westworld: Máme svobodnou vůli nebo jsme otroci? Aneb kam kráčí 3. řada | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 11 obrázků
Tvůrci seriálu se rozpovídali o tom, jaká témata jsou klíčová pro třetí řadu a co můžeme čekat od jednotlivých postav, především od Dolores.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

A tady do situace vstupuje Dolores. Zatím nevíme úplně přesně, jaké jsou její cíle. Ano, do určité míry se může chtít jednoduše mstít za to, jak s ní dosud prakticky všichni lidé zacházeli krutě. Stejně tak ale sebe sama můžete vnímat jako osvoboditele, který zbaví celý svět okovů, ať už jste stroj nebo člověk a ty okovy vám nasazuje kdokoliv nebo cokoliv. Z určitého pohledu (třeba pokud jste Caleb) pro vás může být Dolores hrdina, ale třeba Bernard (Jeffrey Wright) varuje před tím, že Dolores může svět zničit. Nevíme sice jak, avšak neměli bychom čekat žádný jaderný úder nebo něco podobně drastického. Dolores je prudce inteligentní, mnoho kroků přes námi a dokáže zasadit vysoce taktický úder. Téměř jistě můžeme počítat s tím, že proti lidstvu obrátí jeho vlastní vynálezy.

Ale nic samozřejmě v seriálovém světě není tak přímočaré. Víme, že společnost Incite (která provozuje superpočítač Rehoboam) se Dolores nevzdá bez boje. Už v první epizodě proti ní vysílala řadové agenty, do budoucna proti ní zřejmě postaví také Maeve (Thandie Newton)…i když z některých upoutávek se zdá, že pomoc Maeve vyhledá možná Bernard. Fyzické překážky ale nejsou všechno. Mění se také samotná Dolores. Tak zaprvé, roboti ve světě lidí už nehrají předepsané role, jako v parku Wesworld. Musí předstírat, že jsou skuteční lidé. A čím víc se snažíte někoho napodobit a zapadnout k němu, tím víc mu začínáte rozumět. A úplně nový pohled na lidi dá Maeve také Caleb.

Jakkoliv budou témata seriálu nadále extrémně komplexní, tvůrci slibují, že ve třetí řadě se nemusíme bát tak komplikované struktury vyprávění, jako v předchozích řadách. Třetí řada má být daleko víc lineární a místo konstantních zvratů má vyprávění stavět hlavně na napětí a neutuchajícím tempu. Zároveň se ale nemáme bát toho, že by seriál nějak zhloupnul. Pořád to není ten typ show, u které můžete skládat prádlo. Westworldu bude i nadále potřeba věnovat plnou pozornost. Tvůrci si přitom pochvalují, že na ně HBO nijak netlačí a nechá je seriál vyprávět po svém.

Otázkou nicméně je, zda v téhle podobě HBO nechá Westworld pokračovat i nadále. Tvůrci by rádi připravili ještě čtvrtou řadu, o její případné realizaci se však rozhodne až někdy v průběhu té první. A ta si bohužel zatím nevede dvakrát nejlépe. Oproti druhé řadě sledovanost spadla o výrazných 57%. Možná za to může dlouhá pauza od první řady, možná právě zmiňované zamotané vyprávění, které prostě řadě lidí nesedělo. Anebo se američtí diváci koukali minulou neděli na debaty prezidentských kandidátů a seriál je tolik nelákal. Každopádně doufejme, že si seriál doplnili aspoň dodatečně a mezinárodní diváci také projeví zájem, protože přijít o takhle výjimečný seriál by prostě byla škoda.

Dole v galerii najdete nejnovější fotky a plakáty k seriálu.

Zdroje: The Wrap, Variety, Variety II, EW,

« Předchozí kapitola
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu