Seriálový týden: Fenomén Papírový dům vládne českému Netflixu všemi možnými způsoby

Seriálový týden: Fenomén Papírový dům vládne českému Netflixu všemi možnými způsoby | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 15 obrázků
Fanoušci úspěšného španělského krimi dramatu se rozhodli zabrouzdat i do zbytku tvorby jeho autora. Na HBO se pak diváci vrátili například i k české Terapii.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Nejsledovanější seriály HBO za poslední týden:

1. Teorie velkého třesku (The Big Bang Theory)
2. Taková moderní rodinka (Modern Family)
3. Hra o trůny (Game of Thrones)
4. Sex ve městě (Sex and the City)
5. Průměrňákovi (The Middle)
6. Malý Sheldon (Young Sheldon)
7. Živí mrtví (The Walking Dead)
8. Westworld
9. Miliardy (Billions)
10. Siréna (Siren)

Po velice dlouhé době můžeme tentokrát prohlásit i o žebříčku u českého HBO, že se oproti minulému přehledu skutečně změnil, a to hned v několika směrech. Začněme asi tím nejdůležitějším. Přestože to minulý týden něšlo ve finální desítce na první pohled poznat, bylo celkem jasné a očekávatelné, jak se bude v budoucích týdnech měnit pozice dlouhodobé stálice, Westworldu

Po celou dobu, co u nás Seriálový týden vychází, se populární sci-fi drželo na relativně vysokých pozicích, které ztrácelo pouze výjimečně. A vděčilo za to především faktu, že se vysílala nebo alespoň blížila nová řada s náloží nových dílů. Vzhledem k tomu, že třetí série minulý týden skončila, se dalo předpokládat, že sledovanost ve velkém klesne. A to se nyní skutečně potvrdilo. Westworld totiž klesl až na daleké osmé místo a nevypadá to, že by se to v nejbližší budoucnosti mělo změnit. Všechny seriály před ním totiž sbírají vyšší počty diváků, přestože už žádné nové díly nedostávají. Westworld z desítky nejspíše ještě v nejbližších týdnech nevypadne, na zlepšení příčky to však také nevypadá.

Recenze: Westworld 3: Zničíme sami sebe, když budeme mít svobodnou vůli?
 

Na úkor Westworldu si pak polepšily hned tři seriály, a to sice Průměrňákovi, Malý Sheldon a Živí mrtví. Ani jeden z nich se sice nedočkal žádného dramatického skoku kupředu, i tak se však jedná o zlepšení. Lehce pak naopak klesla fantasy Siréna, která však mezi dvěma posledními příčkami přechází už několik týdnů v řadě, o žádné překvapení se tedy nejedná.

Novinkou v žebříčku je pak tentokrát drama Miliardy, které se málem objevilo i na minulém výčtu. Tentokrát se mu v něm podařilo vystřídat oceňovaný Černobyl. Boj o poslední dvě pozice byl pak tento týden obecně velice zajímavý a nepředvídatelný. Vedle Sirény a Miliard se o ně totiž pralo například oblíbené akční drama Na mušce nebo i česká Terapie, která se svou zatím poslední řadou přišla sice už loni, přesto však dokáže očividně zaujmout i dnes. A na tom koneckonců není rozhodně nic špatného, jedná se přece jenom o jeden z nejlépe hodnocených domácích seriálů posledních let.

Zdroje: Netflix, HBO (průměr z denních přehledů)

« Předchozí kapitola
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu