Hra o trůny: Top 5+1 nejlepších momentů, které se neobjevily v knížkách

Hra o trůny: Top 5+1 nejlepších momentů, které se neobjevily v knížkách | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 11 obrázků
Aneb ne všechno z často kritizovaných posledních řad je k zahození.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5
  6. Kapitola č.6

Výbuch Baelorova septa

Bitva bastardů představovala vyvrcholení dosavadních událostí na Severu, ty v Králově přístavišti si na paškál vzala finální epizoda šesté řady s názvem Vichry zimy. Ta divákovi v podstatě nedá vydechnout rovnou od začátku. Začíná totiž, alespoň podle mne, asi nejlepší sekvencí v celém seriálu. Přibližně desetiminutová montáž (mimochodem naprosto výborně podtržena klavírní skladbou Ramina Djawadiho), ve které se všichni důležití hráči (především pak podstatná část rodu Tyrellů) scházejí k soudu probíhajícím v Baelorově septu, přímo přetéká nejistotou a nervozitou, kdy divák na rozdíl od většiny postav tuší, že se stane něco důležitého a špatného, netuší však co. 

Sekvence pak skvěle zvládá postupně poodhalovat menší náznaky a nápovědy a u toho šířit obrovské napětí. Stejně jako samotné charaktery pak celou pravdu divák odhalí pozdě - vše najednou přeruší obrovský výbuch septa, následovaný strašlivou destrukcí, která do té doby v seriálu neměla obdoby a všem sledujícím je jasné, že se stalo něco velkého. Právě Vichry zimy představily Cersei jako člověka, který je pro moc schopen udělat naprosto vše, a vytvořili z ní jednoho z nejlepších padouchů televize.

Ačkoliv je pak samotná událost neskutečně velkolepá a působivá, je pravdou, že v kontextu celého seriálu možná přinesla více problémů než užitku. Během pár minut se spolu s Cerseinou konkurencí (především Margaery Tyrell) totiž zbavila i téměř celé politické složky seriálu, která v budoucích sériích již citelně chyběla. Samostatný moment to je však fantastický.

« Předchozí kapitola
Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 3

1 | 23.03.2021 18:38
1
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu