Star Wars: Forces of Destiny: První polovina je za námi

Star Wars: Forces of Destiny: První polovina je za námi | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 9 obrázků
Krátkomentážní seriál si odbyl svou první polovinu na YouTube. Jak si zatím vede?

Seriál Star Wars: Forces of Destiny od své premiéry ze 3. 7. odvysílal již 8 epizod, přičemž podle dostupných informací jsme se nyní dostali do poloviny tohoto seriálu. Co všechno jsme tedy v dosavadních dílech viděli, jaké byly a kdy a jak bude seriál pokračovat?

První dva díly seriálu si pro sebe urvala Rey spolu s BB-8, přičemž tyto dvě krátké epizody nám umožnily více prozkoumat nejen čerstvý vztah mezi Rey a kulatým droidem, nýbrž i samotnou planetu Jakku a všechna možná stvoření, které na této planetě žijí. Ve třetí epizodě jsme se pak podívali na princeznu Leiu, která na Endoru spolu s Ewokem Wicketem zachránila pár dalších Ewoků před stormtroopery, přičemž poté se se všemi vydala do jejich vesnice, kterou jsme viděli ve filmové Epizodě VI. Ve čtvrté epizodě seriálu jsme pak poprvé viděli Ahsoku a její krátký příběh o tom, jak jí byl udělen status rytíře Jedi. V páté epizodě se vrátila princezna Leia, přičemž tato epizoda se přímo inspirovala vynechanou scénou z Epizody V: Impérium vrací úder, kdy se povstalci (v tomto případě tedy pouze Leia) dozví, že nebezpeční Wampové, kteří zaútočili mimo základnu na Luka, žijí i v temných chodbách na základně povstalců. V šesté epizodě se pak vrátila Ahsoka, se kterou se vůbec poprvé v seriálu objevila i Padmé, přičemž obě dvě se musely vypořádat s nečekaným útočníkem v apartmá naší oblíbené senátorky z Naboo. Poslední dvě epizody se pak podle všeho odehrávaly na planetě Garel, kterou jsme mohli vidět v druhé sérii seriálu Star Wars: Povstalci. V první ze dvou zmiňovaných epizod se objevila Jyn Erso, hlavní protagonistka filmu Rogue One, která se rozhodla zasáhnout do střetu mezi stormtroopery a bezbrannou civilistkou. V poslední epizodě se pak již potřetí objevila Leia, nyní ovšem spolu se Sabine Wren, která je jednou z hlavních postav z již zmiňovaných Povstalců. To je stručný přehled všech dosavadních epizod. Povedly se ovšem tyto epizody?  A má seriál svůj potenciál, nebo je to jen ztráta času?

Seriálu se nedá upřít to, že dokáže velmi lehce vtáhnout do děje a to i přes to, že epizody jsou opravdu velmi krátké. O to víc je to podle mě obdivuhodné spolu s tím faktorem, že se seriál věnuje opravdu velice malým, avšak neméně hrdinským momentům. Velice originální je také to, že většina epizod působí jako zpracování vystřižených scén z filmů, což má za následek to, že se dokážou s těmito filmy skvěle propojit a v některých případech dokáží samotné filmy ve svém výsledku dokonce vylepšit. Nejlepší příklad takto skvělého propojení se podle mě nachází hned v první epizodě, kdy jsme se dozvěděli, jak vlastně vypadala ona příšera, která BB-8 sledovala v poušti a byly z ní vidět pouze oči, které vylézaly z písku. Podobných momentů pak bylo v seriálu samozřejmě víc. Pokud se tedy podíváme na značná omezení, které seriál má především díky své krátké stopáži, nedá se upřít, že se tvůrci snaží z každé epizody vydolovat maximum a to se rozhodně cení.

Jak to ale nicméně bývá, nic není dokonalé, a tak má i tento krátkomentážní seriál své vady na kráse. Nejlepší bude začít u obsahů epizod. Jak jsem již zmínil výše, seriál se věnuje malým momentům ze světa Star Wars a z těch se snaží vytěžit maximum. To je sice fajn, nicméně ať už se tvůrci snaží jakkoliv, nelze si nevšimnout, že některé epizody zkrátka působí trochu zbytečně. Někdy se dokonce stane i to, že obsah dané epizody k vybrané hrdince nesedí. V tomto případě se musí jednoznačně zmínit epizoda s Jyn Erso. Nejen že tato epizoda působila celkem zbytečně, ale samotné činy Jyn Erso se příliš neslučovaly s tím, jaká by v daném období Jyn Erso měla být. Tyto neduhy se ovšem seriálu paradoxně daří umírnit právě onou krátkou stopáží, díky které vám epizoda tak jako tak uteče velmi rychle, takže pokud vám epizoda například nepřijde vůbec zajímavá, nemusíte se bát, že by trvala dlouho. Těch opravdu nezajímavých epizod zde ovšem naštěstí moc nebylo, alespoň tedy podle mě. Druhým negativem v tomto seriálu pak bylo určitě grafické zpracování některých postav. O samotném grafickém zpracování jsme zde hovořili již dříve a faktem je, že ať už se vám tento styl líbí nebo ne, pro tento krátkomentážní seriál se hodí. Kde se tedy stal problém? Pokud se podíváme na ženské postavy, které mají v seriálu hlavní roli, tak vzhledem ke stylu animace vypadají poměrně dobře. To samé se ovšem nedá říct o mužských postavách, konkrétně o postavách Yody a Anakina ve čtvrté epizodě. Ačkoliv mistr Yoda ještě vypadal poměrně snesitelně, vzhled Anakina vypadal opravdu strašně, přičemž na internetu to vyvolalo také patřičnou odezvu. Těžko říct, kde se stala chyba, nicméně všichni se určitě shodnou na tom, že chyba to rozhodně byla.

Jak tedy první polovinu Forces of Destiny zhodnotit? Na své poměry se seriálu povedlo diváky zaujmout, ponořit je do děje a užívat si propojení s celým Star Wars vesmírem. Do budoucna by bylo ovšem určitě přínosem, kdyby byly epizody obsahově opravdu důležité a rozhodně by se měl zlepšit i vzhled mužských postav, který působí stejně nepřiměřeně, jako jejich prostor v celém seriálu.

Star Wars: Forces of Destiny se podle dostupných informací má vrátit až v říjnu, nicméně se celá situace může ještě změnit a o všem vás budeme informovat. Již teď se ale předpokládá, že zbylé epizody se budou vysílat na Disney XD.

Jak se vám líbily dosavadní epizody seriálu Forces of Destiny? Jsou podle vás dobrým přírůstkem, nebo vás vůbec nezaujaly?

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu