Star Wars Povstalci: Hrdinové se vrací na umírající svět

Star Wars Povstalci: Hrdinové se vrací na umírající svět | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 7 obrázků
Zhodnocení minulých epizod a promo videa spolu se synopsemi k následujícím epizodám.

Povstalci se nám minulý týden vytasili se třetím a čtvrtým dílem, přičemž od těch prvních dvou zde došlo k několika zlepšením. Obě epizody se soustředily především na propojování s Rogue One: Star Wars Story a Epizodou IV, což šlo tvůrcům opravdu skvěle. V první části se nám hned na začátku představila povstalecká základna na Yavinu IV, kterou známe právě ze dvou jmenovaných filmů. Bylo skutečně hodně zajímavé vidět naše seriálové hrdiny přesně na těch místech, kde se pak zanedlouho objevují ti filmoví. Středem pozornosti těchto dvou epizod byl nicméně Saw Gerrera, který se po delší době znovu do seriálu vrátil a nyní vypadá již téměř jako v Rogue One. S příchodem tohoto povstaleckého extrémisty se dalo očekávat, že seriál trochu přiostří a v určitých chvílích skutečně trošku přiostřil. Jako příklad poslouží admirál Brom Titus. S tímto imperiálem jsme se potkávali již od druhé série, až nyní se mu ovšem nepodařilo zázračně upláchnout, což je určitě vítaný krok, obzvlášť když k tomu došlo na začátku série, nikoli na jejím konci.

Nicméně zpátky k Sawovi. V první části nám bylo prostřednictvím rozhovoru mezi Sawem a Mon Mothmou odhaleno, proč se od sebe tito dva vůdci oddělili. Nejprve mohlo trochu zamrzet, že o této události pouze slyšíme, nicméně je pochopitelné, že vidět Sawa zabíjet nevinné by bylo možná i na Klonové války trochu moc, čili ve výsledku je to určitě lepší, než kdyby celou tuto událost tvůrci naprosto ignorovali. Saw se poté ukázal na samotném konci, když zachránil Ezru se Sabine a vydal se s nimi na svou misi. Náplní druhé části pak bylo pátrání po oné tajemné zbrani, kterou podle Sawa Impérium staví. Touto zápletkou se zabývaly již dvě epizody se Sawem ve třetí sérii, nicméně až nyní jsme dostali spoustu odkazů a spojitostí s filmy. Vedle zábavného příběhu v obou částech tak stojí ono propojování zdaleka nejvýš.

Obě epizody ovšem samozřejmě měly své mouchy. A přestože byla druhá epizoda mnohem zábavnější, tak právě v ní bylo zároveň několik nedostatků. Ve většině případů to byla již známá negativa, kdy nevidíme, jak záporáci umírají, i když vidíme, že to jsou většinou uplní břídilové. V tomto případě bychom měli určitě zmínit neobvykle slabé death troopery, kteří byli v Rogue One mnohem lepší. Osobně mě ovšem překvapila jedna kontinuální chyba, kdy se Ezra a Sabine dostávají do řídící místnosti. Aniž by to věděli, jde za nimi Saw, který je poté nečekaně omráčí. Když se ale oba vzbudí, Saw je v místnosti spolu s velkým krystalem Kyber. Je zajímavé, že si asi nikdo z tvůrců nekladl otázku, jak mohl Saw onen krystal do této místnosti dostat, když jsou její dveře oproti krystalu sotva poloviční. Kdo ví, zda se k této nelogičnosti někdy vyjádří. Na závěr pak možná trochu zamrzelo, že jsme neviděli, jak Saw přišel ke svým zraněním, které má v Rogue One, nicméně možná si to pro nás tvůrci ještě šetří. Tedy doufejme.

I přes zmíněná negativa se ovšem zcela určitě jednalo o velice dobrý dvojdíl, který startu této série trochu napravil reputaci. Bude tato vzestupná tendece pokračovat? To se dozvíme již v dalších dvou epizodách, které ponesou název The Occupation a Flight of the Defender. Naši hrdinové se po dlouhé době vydají znovu na Lothal, kterému chtěli Povstalci na konci třetí série pomoct, ovšem velkoadmirál Thrawn jim v tom zabránil. Posádka lodi Ghost se tedy po trochu delší době vrací domů, nestačí se ovšem divit tomu, co vidí. Impérium totiž začíná Lothal drtivě drancovat a s naší oblíbenou planetou to tak nevypadá vůbec dobře. V těchto dvou nových epizodách se také poprvé detailně zaměříme na potenciální vztah mezi Herou a Kananem, znovu se vrátí již zmíněný Thrawn a v neposlední řadě se nám představí oni tajemní vlci, které jsme viděli ve všech dosavadních trailerech. Nadcházející dvě epizody tak toho mají hodně co nabídnout. Všechna tři promo videa k následujícím epizodám naleznete pod synopsemi na konci článku. Těšíte se?

Synopse k epizodě „The Occupation“:

Ezra a posádka lodi Ghost jsou povoláni zpět na Lothal, když se objeví nová imperiální hrozba.“

Synopse k epizodě „Flight of the Defender“:

Ezra a Sabine ukradnou imperiální prototyp stíhačky TIE, ale musí se spolehnout na jednu nečekanou pomoc, aby mohli Thrawnovi uniknout.“

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu