Star Wars Povstalci: Nové postavy a známé herecké posily v dalších epizodách

Star Wars Povstalci: Nové postavy a známé herecké posily v dalších epizodách | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 8 obrázků
Zhodnocení minulých epizod a podrobnosti k následujícím epizodám. Co nás v nich čeká?

Minulý týden jsme dostali další dvě epizody Povstalců, které nesly názvy The Occupation a Flight of the Defender. V nich se naši hrdinové po delší době vrátili na Lothal, který je ovšem nyní z velké části zpustošený kvůli drsným metodám Impéria. Posádka lodi Ghost se zde snažila kontaktovat svého dávného spojence Rydera a zjistit více o novém prototypu stíhačky TIE Defender, která se zde vyrábí. Jak si tyto dvě epizody vedly?

První epizoda se rozhodla nasadit spíše trochu volnější tempo a soustředila se především s ukázáním toho, jak moc se to na Lothalu změnilo a jak to ovlivnilo naše hlavní postavy, především pak Ezru, který odtud pochází. Přestože byla tato epizoda spíše pozvolnější, v závěru mi připadala jako lepší, než následující epizoda. Této první epizodě se totiž opravdu hodně dobře povedlo soustředit se na všechny jak hlavní, tak i vedlejší postavy (vidět Ezrova kamaráda z první série zafungovalo parádně). Ezrovy pocity ohledně změn na jeho domovské planetě byly zpracovány také dobře a potěšila i chvilka mezi Kananem a Herou, jejichž vztah se tvůrci konečně rozhodli posunout dál. V závěru bych tedy řekl, že jedna z nejlepších epizod v seriálu to asi nebyla, ale svoji úlohu pro samotný příběh a postavy splnila na jedničku.

Druhá část si pak podle mě vedla už o trošku hůř. Děj se sice již zaměřil na to podstatné a akce zde byla opět skvělá. Zároveň zde ovšem bylo několik momentů, které trochu odvracely pozornost. Jedním z nejvýraznějších příkladů jsou podle mě lothalské kočky, které bylo sice fajn vidět, ale bohatě stačilo mít je jen v jedné scéně. Místo toho se tyto kočky průběžně objevují v celé epizodě a tím odvádí pozornost od toho podstatného. A to ani nemluvím o scéně, kdy se těmto kočkám povede upoutat pozornost dvou stormtrooperů, kteří hlídali TIE Defender. To už začalo být vyloženě směšné. A pak tady byly ony již „zajeté koleje“, kdy naši hrdinové jdou vždy něco ukrást nebo zničit a na chvíli se ukáže Thrawn, který ovšem pořád něco povídá a moc toho neudělá. Co tedy tuto epizodu zachraňuje? Vedle akce to jsou primárně dvě věci- TIE Defender, který nám tvůrci přinesli do kánonu z expandovaného univerza, a pak oni záhadní vlci, o kterých nám více odhalí další epizody. Co všechno nás v nich čeká?

Povstalci jsou od konce minulé epizody na útěku před Impériem a tento hon na naše hrdiny bude nadále pokračovat, tentokrát ovšem s novou posilou. Velkoadmirál Thrawn totiž tímto úkolem pověří tzv. Rukha, tajného Thrawnova agenta a zabijáka, který, stejně jako Thrawn, pochází z expandovaného univerza a tímto byl přiveden do oficiálního kánonu. Rukh je velice dobrý stopař, který připomíná více zvíře, než nějakou vyspělou rasu, a tak bude členům posádky Ghost neustále a úspěšně v patách. V útěku před Rukhem pomohou Ezrovi a spol. právě již zmínění vlci, kteří jsou nějakým způsobem napojení na Sílu a v nadcházejících dvou epizodách se o nich máme konečně dozvědět mnohem více.

Pár zajímavostí ohledně následujících epizod pak máme i ze zákulisí. Rukhovi totiž propůjčil svůj hlas Warwick Davis, který ztvárnil v Epizodě VI Ewoka Wicketa a objevoval se i v následujících Star Wars filmech ve více, či méně důležitých rolích. To ale není všechno. Svůj hlas do nových epizod přinese také herec Seth Green, kterého můžete znát z filmů Nekecej a pádluj!, Scooby-Doo 2, Loupež po italsku a mnoho dalších. Mimo to se také výrazně podílí na zábavním pořadu Robot Chicken, který se hodně zaměřuje právě na Star Wars, a zároveň již několikrát propůjčil svůj hlas vedlejším postavám v seriálu Klonové války. Tomuto zábavnému herci a dabérovi tak nejsou Star Wars ani zdaleka cizí, což je jedině dobře.

Nyní se můžete podívat na synopse a promo videa k následujícím epizodám. V prvních dvou videích se představuje Rukh, kterého dabuje již zmíněný Warwick Davis. V posledním videu se pak objevuje postava, kterou nadaboval herec Seth Green. Epizody ponesou název Kindred a Crawler Commandeers.

Synopse k epizodě „Kindred“:

Sledováni při své cestě na tajnou základnu neznámým imperiálním agentem, povstalci musí věřit zdánlivě nebezpečným tvorům, ve kterých je víc, než by se na první pohled zdálo.“

Synopse k epizodě „Crawler Commandeers“:

Posádka lodi Ghost, zoufale se snažící kontaktovat základnu, odcizí těžební vozidlo s dálkovým komunikačním zařízením, ale rychle se blížící Impérium zmaří jejich plány.“

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu