Star Wars Povstalci: Bitva o Lothal již zítra

Star Wars Povstalci: Bitva o Lothal již zítra | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 5 obrázků
Velké finále první poloviny čtvrté série se blíží. Jak může dlouho očekávaná bitva dopadnout? K tomu zhodnocení minulých epizod.

Povstalci se k nám minulý týden přiřítili se dvěma novými epizodami, které nesly název Kindred a Crawler Commandeers. Je zajímavé, že oba dva díly dopadly opět stejně, jako většina dosud odvysílaných v této sérii, tedy tak, že první díl je vždy velmi dobrý, ovšem ten druhý pak celkem výrazně slabší. První jmenovaná epizoda Kindred nám toho naservírovala opravdu hodně. Velmi potěšil příchod Rukha, který pochází původně z dnes již nekanonického expandovaného univerza. Rukh se jakožto Thrawnův zabiják vydal po stopách povstalců a za svůj celkem krátký pobyt v epizodě dokázal našim hrdinům pořádně zatopit. Rukha se podařilo ztvárnit opravdu velmi dobře a originálně, plus dabér Warwick Davis odvedl také skvělou práci. Jediná škoda je, že se neobjevil i v následující epizodě, i když jeho nepřítomnost tam byla vzhledem k ději logicky vysvětlena. Nezbývá tedy než doufat, že se Rukh v poslední sérii ještě objeví.

Epizoda Kindred toho kromě Rukha ovšem nabídla ještě mnohem více. Tvůrci se konečně rozhodli posunout dál potenciální vztah mezi Herou a Kananem, přičemž toto pouto mezi nimi nám tvůrci naznačovali již od první série. Vidět tak konečně nějaký výrazný posun je jednoznačně plus. V poslední řadě pak také příjemně překvapili oni lothalští vlci, na které se seriál konečně pořádně zaměřil. Tvůrcům se povedlo vybudovat velice zajímavou a hutnou atmosféru kolem toho, kdo vlastně tito vlci jsou, jak jsou napojeni na Sílu a co všechno dokážou. Jediná škoda pak je, že nám v závěru nebylo odhaleno úplně všechno. Je tedy otázka, zda si tvůrci ještě něco šetří pro další díly, či zda chtějí úmyslně nechat tyto vlky do určité míry zahalené tajemstvím. S tím, co nám přinesli, se ovšem tvůrci popasovali opravdu dobře.

Jak moc nastavila epizoda Kindred laťku vysoko, tak ji ovšem následně epizoda Crawler Commandeers ve stejné míře zase srazila dolů. Tato druhá epizoda totiž nepůsobila vůbec důležitě a tvářila se jako jedna z typicky výplňových epizod, které se objevovaly v předchozích sériích. Dave Filoni, tvůrce seriálu, nám sice v minulosti tvrdil, že výplňové epizody už vznikat nebudou a aktuální řada bude z velké části o jeden souvislý příběh, jenže sliby chyby. Celá zápletka s našimi hlavními hrdiny byla celkem postradatelná a hlavně úplně zbytečná. Jediná zajímavá část bylo pár scén z Yavinu IV, kde se Hera snaží přemluvit vůdce povstání k útoku na Lothal, zbytek už ani zdaleka tak zajímavý nebyl.

Abychom ale pouze jenom nekritizovali, tak je nutné říct, že úplný odpad to zase nebyl. Pokud se totiž podíváme na výplňové epizody z minulých řad, tak by se mezi nimi našlo nemálo těch, které byly ještě o třídu slabší. Tato epizoda byla alespoň místy zábavná. Nicméně pokud si vezmeme, že jediné, co opravdu potřebujeme vidět, jsou asi poslední dvě minuty epizody, tak to o něčem samozřejmě vypovídá. Doufejme tedy, pro dobro seriálu, že se tyto výplňové epizody již v poslední sérii více objevovat nebudou. Nicméně zpátky k finále Crawler Commandeers. Závěr této epizody nás totiž velmi navnadil na dlouho očekávanou bitvu o Lothal, která nás čeká právě v příští epizodě. A ano, použil jsem pouze jednotné číslo, jelikož z pondělí na úterý dostaneme jen jednu epizodu, která bude pro letošní rok poslední, přičemž seriál se poté vrátí začátkem příštího roku se sedmi zbývajícími epizodami. Co tedy můžeme od zatím poslední epizody očekávat?

Jelikož jsou ve čtvrté sérii epizody provázané a nyní dostaneme jen jednu epizodu, dá se očekávat, že nová epizoda skončí nějakým velkým cliffhangerem, na který pak naváže další epizoda v příštím roce. Vzhledem k několika záběrům z trailerů a informacím z minulé epizody to vypadá, že by povstalci mohli tentokrát dostat opravdu pěkně na frak. Letka povstalců bude totiž čelit neskutečně velké přesile, v jejíž čele bude stát znovu Thrawn a pravděpodobně se do všeho zapojí i Rukh. V epizodě se samozřejmě může nakonec stát cokoli, možná se do konfliktu zapojí i samotní vlci, nicméně ať už to dopadne pro naše hrdiny dobře nebo špatně, příští epizoda bude podle všeho celkem solidní řežba. O tom se můžete přesvědčit v následujícím promo videu a v synopsi k epizodě. Těšíte se na poslední epizodu tohoto roku?

Synopse k epizodě „An Assault“:

Hera vede odvážný útok na síly velkoadmirála Thrawna, ale když se věci zhorší, její bitva za účelem vítězství se musí stát odvážným útěkem, pokud chce přežít.“

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu