10 pirátsky nejstahovanějších skvostů seriálových vod roku 2017

10 pirátsky nejstahovanějších skvostů seriálových vod roku 2017 | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 10 obrázků
Je jedno, co produkční společnosti, video služby nebo televizní stanice vypustí do éteru. Na všechno čekají lidé přichystaní kliknout na pirátský DOWNLOAD. Které seriály to nejvíc postihlo minulý rok? 

Bohužel pro tvůrce, řebříčky se nesestavují jen k vyobrazení zisků a dalších faktorů úspěchu, ale i ztrát. I když top desítka nejstahovanějších seriálů je v jistém směru ukazovatelem pozitivní odezvy na dílo, v očích zainteresovaných znamená především odliv příjmů. Kradení autorského obsahu je téma, kterému se dá věnovat spousta času a pořád bychom byli jen na začátku. Faktem jednoduše je, že pirátské kopie filmů, seriálů, hudby a vůbec médií plovoucích online, jsou součástí internetového prostoru stejně jako cokoliv jiného.

Pravděpodobně se ho nikdy nepodaří zcela vymýtit, obzvlášť ne v době, kdy u diváků roste poptávka po novém „zboží“ a zároveň není pro každého stejná možnost se k němu dostat. Seznam níže svou podobu získal sesbíráním údajů serverem Torrent Freak sledujícím aktivity v torrentovém sektoru. Řebříček vychází z užívání BitTorrentu.

6. - 10. místo

Desítku v tomto výčtu „vyvolených“ obsadil komiksový Arrow, který se zde ocitl sestupem z páté pozice za rok 2016. Naopak svou pozici na čísle devět opakovaně obhájili Kravaťáci. Ti do nového roku vstupují se ztrátami na obsazení, což může otřást seriálem jako takovým. Množství stahování tak nebude pro značku problém číslo jedna. O něco víc zájmu loni vzbudili Vikingové, kteří ukončili tažení čtvrtou sérií a na podzim vyrazili do světa s tou pátou. Vzhledem k tomu, že je odklepnutá i šestá řada, zájem pravděpodobně hned tak neopadne a History Channel bude muset nadále trpět šíření svého programu mimo dosah. Proti roku předtím však zaznamenali pokles.

Vikingy na sedmičce vystřídal Sherlock. Případná další řada pravděpodobně nepřijde dřív, jak za pár let, divácká obec tak může leda dokolečka stahovat předešlé série. Dále, pro mě trochu překvapivě, pirátští fanoušci usadili v roce 2017 na šestou příčku Útěk z vězení.

2. - 5. místo

První polovinu otevírá z pátého místa pořád populárnější animovaný seriál Rick a Morty. Spolu se Sherlockem jde o premiérové zápisy do tohoto seznamu a s plánem o prodlužování nadcházejícíh řad se možná smělý animák na chvíli v řebříčku usadí. Titul, který naopak nepřekvapí, je Teorie velkého třesku. Početné využití odkazů na stažení ho katapultovali do první čtyřky z šesté příčky za rok 2016.

No a co stupně vítězů? Trojka pro nejrychlejšího muže planety z komiksové stáje DC. The Flash poskočil o jednu pozici. Zájem o něj jistě přiživil atraktivní crossover s dalšími seriály z konce roku. Živí mrtví jsou těsně pod vrcholem, opakovaně sedí na druhém nejvyšším bidle a dávají znát, že s každou sérií jdou na jistotu. No a pirátský zlatý poklad? Můžete hádat třikrát, ale stačit bude zaručeně jeden pokus.

Poklad pirátů - 1. místo

Šestý rok za sebou je nejstahovanější seriál prostřednictvím BitTorrentu Hra o trůny. Na vrcholu, těsně po nahrání finální epizody sedmé sezony online, ji aktivně sdílelo přes 400 000 lidí. S ostře vyhlíženým datem premiéry finální řady v roce 2019, s obrovským zájmem o spoilery nebo potenciální spin-offy a vůbec o vše, co se někde šustne, si můžeme být jistí, že Georgem R. R. Martinem vybudovaný svět budou v masovém měřítku vyhledávat piráti i nadále.

Jak přiznávají i na stránkách Torrent Freak, v globálním měřítku je vzorek uživatelů BitTorrentu jen zlomek napáchané škody. Diváci ve velké míře k sledování oblíbených seriálů využívají streamovací weby, u kterých se kvantita nedovoleného sdílení měří těžce. Jde tedy o jakýsi profil situace na seriálové scéně a střep ze zrcadla obrovského diváckého zájmu. Třeba lidem stojícím za Hrou o trůny to může vhánět slzy do očí, na druhou stranu pořád byla sedmá řada nejsledovanější ze všech předešlých a kralovala i na oficiálních distribučních kanálech společnosti HBO.

Zdroje: TorrentFreak 

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu