Živí mrtví: Velký rozbor ukázky na nové díly bez Ricka (zasazeno do kontextu s komiksy)

Živí mrtví: Velký rozbor ukázky na nové díly bez Ricka (zasazeno do kontextu s komiksy) | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 30 obrázků
Čeho všeho jste si v novém traileru nemuseli všimnout? Je toho celkem dost!
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5
  6. Kapitola č.6
  7. Kapitola č.7

Následující scénou je další pohled na starší Judith a poté na Daryla, který svým prohlášením: „Blíží se bouře“ naznačuje hned dvě věci. Ta první se doopravdy týká jenom počasí, ovšem druhá celkem jistě naznačuje následný vývoj děje, který proti sobě pošle naše hrdiny a nové záporáky Šeptače. Tato scéna se navíc odehrává na místě, kde Daryl s Aaronem a Ježíšem tyto záporáky pozorují, takže jasnému mínění se nevyhneme. Ale o tom až později.

Další scénu otevírá příchod nové pětice postav do Alexandrie v čele s Aaronem a Judith. Judith v pozadí říká neznámé osobě: „Znáš ty cizince, které jsme včera přivedli?“ Přitom ji vidíme hrát si s postavičkou (asi) policisty s kloboukem, což jistě bude odkaz na jejího zmizelého otce, který nosíval naprosto totožnou uniformu. A nebo se pletu?

Dalším záběrem, který zaujme, je pohled na Negana. Ten už nyní nevypadá tak zdrceně a se zlomeným duchem, i když už hnije ve vězení přes 7 a půl roku. Pokud správně počítám. Svou „houmlesáckou“ vousatou bradku má zkrácenou na pouhé neupravené strniště. Zároveň s neskrývaným nadšením své typické egoistické povahy někomu mimo záběr říká: „Nech mě hádat. Potřebujete pomoct.“ Zde znovu nedokážeme určit, ke komu přesně mluví nebo na co dotyčný potřebuje jeho pomoc, ovšem nyní nastal perfektní čas na nějaké to teoretizování a také na důvod, proč je na samotném začátku článku napsáno varování o spoilerech. Ovšem budu se snažit krotit a moc neprozrazovat. Pokud si ovšem nechcete zkazit překvapení, přesuňte svůj zrak na druhý odstavec.

Pokud zabrousíme do komiksů, tak v nich najdeme moment, kdy (zde ještě živý) Rick prosí Negana o radu ohledně vůdcovství. Zde v seriálu by Rickovu pozici mohla zastat jeho následovnice Michonne. Šeptači totiž spáchali jistý ohavný čin, který byl odplatou našim hrdinům za vstoupení na jejich území, a tak velká řada prostých přeživších žádá po svém vůdci Rickovi odplatu. Na první pohled se zdá, že všechno sedí, ovšem je tu jeden nezanedbatelný fakt. Následující díly jsou totiž adaptací knihy č. 22 – Nový začátek. Ovšem výše líčené události se odehrály až v knize č. 25 – Není cesty zpět. A vzhledem k tomu, že se jedna řada seriálu inspiruje vždy dvěma čísly komiksů, je tato teorie stále dost vyvratitelná. Takže záleží na každém z vás, co si o této teorii myslíte.

« Předchozí kapitola
Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 3

Ondřej | 11.11.2018 22:17
Ano, máš pravdu, Negan Judith pomáhá s úkoly a zároveň se jí snaží dostat do hlavy jako u ostatních postav, ale Judith není hloupá a neposlouchá ho.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu