Star Wars: Resistance: Minirecenze 13. epizody

Star Wars: Resistance: Minirecenze 13. epizody | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 5 obrázků
Po předešlé nic moc podívané tu máme opět zlepšení. Varujeme vás, článek obsahuje spoilery. 

Seriál Star Wars: Resistance se k nám před týdnem po vánoční pauze vrátil, přičemž minulou epizodu jsem vzhledem k jejím velmi nízkým kvalitám moc nešetřil. Hned ze začátku je tedy potřeba říct, že nová epizoda s názvem Dangerous Business si od té minulé velmi polepšila a na poměry seriálu byla celkem zajímavá. Kazuda (Christopher Sean) měl za získání součástek na den pohlídat obchod nám již známých postav, Flixe (Jim Rash) a Orka (Bobby Moynihan). Zdánlivě jednoduchý úkol se začne komplikovat, když tajemný gangster Teroj záměrně naláká Kazudu do pasti, aby mohl ze zmíněného obchodu ukradnout fázový konektor.

Star Wars: Kompletní přehled všech 6 seriálů z předaleké galaxie
 

Kazuda se dostal z pasti na poslední chvíli (docela chytrým způsobem) a sledoval Teroje, který ho zavedl až na palubu přepravní lodi Prvního řádu. S pomocí „zubatého mazlíčka“ Bittyho, který patří Flixovi a Orkovi, se Kazudovi podařilo loď zničit a včas z ní uniknout. A to byl víceméně konec epizody. Podíváme-li se na to pozitivní, tak příběhové zasazení do obchodu Flixe a Orka bylo poměrně originální - vždy jsme zde totiž strávili jen pár minut, takže vystavět kolem tohoto místa příběh celé epizody nebyl vůbec špatný nápad.

Zároveň bylo fajn, že se po delší době znovu objevil První řád a epizoda nám v závěru pokládá otázku, na co mohl vlastně fázový konektor potřebovat. Vysvětlení dost možná najdeme v budoucích epizodách. Jako poslední plus bych uvedl minimální prostor pro Neekua (Josh Brener), což bylo po minulém týdnu potřeba.

Epizoda má samozřejmě i nějaká ta negativa, ale není jich moc a v podstatě nejsou nijak velká. První by byla pravděpodobně přepálenost schopností BB-8, když se pral s Terojem. Takovouto přepálenost jsme nicméně viděli už ve filmové Epizodě 8: Poslední z Jediů, takže vina nepadá zcela jen na seriál. Druhým negativem je, alespoň podle mě, již zmíněný „zubatý mazlíček“. Nejenže je poměrně zvláštní nápad mít takového tvora za domácího mazlíčka, ale především neustálé opakování scén, jak někoho pořád kouše do rukou, bylo s postupem času už poměrně otravné. Kolikrát jsme to tak mohli v epizodě vidět? Šestkrát, sedmkrát? Zkrátit to tak o polovinu by epizodě jen prospělo.

Co se týče příběhu jako takového, je pravda, že žádný velký zázrak to nebyl, nicméně si musíme uvědomit, že teprve začala druhá polovina první série, nějaká ta ne zrovna příběhově nabitá epizoda se zde tedy dala očekávat. Hlavním plusem je, že je mnohem lepší a zajímavější než předchozí epizoda. Třinácté epizodě bych dal tedy 6 z 10, protože měla celkem dobrý příběh, u kterého se člověk nijak výrazně nenudil. Co epizodu sráží dolů, je pouze pár nucených gagů pro menší publikum. Celkově ale dobrá oddechovka. A co nás čeká příště?

Čtrnáctá epizoda s názvem The Doza Dilemma se po delší době zaměří především na Synaru (Nazneen Contractor), kamarádku Kazudy, která ovšem tajně pracuje pro piráty, jež čas od času útočí na stanici Colossus. Podle všeho se Synara po pár špionážních akcích už bude chtít usadit a jít si po svém, to se ale pirátům moc zamlouvat nebude a pokusí se jí zapojit do další mise na stanici Colossus. Upřímně těžko říct, co si o této zápletce myslet, příběh se zde totiž může vydat jakýmkoli směrem. Do příštího týdne tedy můžeme alespoň doufat v co možná nejlepší výsledek. Dole v galerii si můžete připomenout momenty z třinácté epizody.

Zdroj: StarWarsNewsNet.com

Naše hodnocení
6/10
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu