Star Wars: Resistance: Minirecenze 15. epizody

Star Wars: Resistance: Minirecenze 15. epizody | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 6 obrázků
Nová epizoda přináší výrazná pozitiva, zároveň se ale vrací dřívější neduhy. 

Po několika odbočkách se v minulé epizodě seriálu Star Wars: Resistance začal příběh konečně velmi zajímavě posouvat kupředu. První řád se totiž rozhodl hrát dvojí hru, když nejprve nechal s pomocí pirátů unést dceru kapitána Dozy (Jason Hightower), aby ji od nich mohl následně zase "zachránit" a získat si tak Dozovu podporu v kontrole nad stanicí Colossus. Nová epizoda s názvem The First Order Occupation se tedy přirozeně zaměřila právě na získávání kontroly nad touto stanicí. Kromě zajištění kontroly byli stormtroopeři Prvního řádu také na stopě Synaře (Nazneen Contractor), kterou podezřívali z toho, že je špion, který pracuje pro piráty.

Kazuda (Christopher Sean) se o spolupráci mezi Synarou a piráty dozvěděl již v minulé epizodě. Zároveň ale věděl, že se Synara pokusila pomoct Dozově dceři dostat ze zajetí, a tak se Kazuda nyní rozhodl na oplátku pomoct jí. Při útěku před stormtroopery a docházení možností, jak utéct, se Synaře nakonec podařilo opustit stanici v únikovém modulu. Jak si tedy nová epizoda vedla? Začněme nejprve tím pozitivním.

Největší předností epizody bylo značné zapojení Prvního řádu do děje. Musíme si uvědomit, že i když je toto již patnáctá epizoda seriálu, tak První řád měl doposud vždy jen velmi málo prostoru. Díky okupaci stanice byla tedy nyní jeho všudypřítomnost velmi dobře znát a hojně přidávala na atmosféře. Samotný příběh pak velmi plynule navázal na události z předchozí epizody a ve finále nešlo jinak než Synaře fandit, aby se ze stanice co nejrychleji dostala.

Tato pozitiva jednoznačně umisťují epizodu do nadprůměru v rámci seriálu. Bohužel se v ní ale zároveň objevuje i několik negativ, která nelze přehlédnout. Do hry se totiž v několika formách opět vrátil až příliš dětinský humor, který dávku napětí v určitých momentech vždy srážel dolů. V první řadě měl toto shazování klasicky na svědomí Neeku (Josh Brener). O Neekuovi zde píši snad vždy, když se v nějaké epizodě objeví a je fakt, že mě psaní o něm už nijak zvlášť nebaví, nicméně jeho výstupy jsou vždy tak přitroublé, že je zkrátka nelze ignorovat. Je sice pravda, že se ke konci epizody pokusil o něco hrdinského, přesto nám ale Neeku v této epizodě znovu ukázal, že větší hlupák ve Star Wars zkrátka opravdu ještě nebyl.

Kromě Neekua na tom byl bohužel velice podobně i již zmiňovaný Kazuda, kterému se opět vrátila jeho nešikovnost na plné čáře. Nejprve mu tedy začne vždy něco padat na hlavu, pak se o něco praští nebo o něco zakopne atd. Člověk by doufal, že se u 15. epizody již dočkáme nějakého vývoje a Kazuda už nebude tak nešikovný. Podle všeho k tomu ale ještě stále nedošlo. Snad ono vysněné Kazudovo zlepšení tedy někdy v budoucnu přijde, v případě Neekua si pak žádné iluze nedělám. Jak tedy zhodnotit 15. epizodu?

Nejnovější epizoda má své kvality v budování atmosféry Prvního řádu a také v dobrém příběhu. Návrat až příliš dětinského humoru je ale dobře budované atmosféře místy poměrně na škodu, což vzhledem k tomu, že minulá epizoda tyto problémy neměla, docela zamrzí. Kdyby zde zmiňované problémy nebyly, mohla by se nová epizoda s tou předchozí bez problémů měřit. Jelikož zde ale jsou, tak za předchozí epizodou ta nová zkrátka zaostává. Výše zmíněná pozitiva nicméně stále drží nový přírůstek nad hranicí průměru, a proto bych dal 15. epizodě slušných 6 z 10. A co naše hrdiny čeká příště?

V 16. epizodě s názvem The New Trooper se do děje vrátí Kel (Antony Del Rio) a Eila (Nikky SooHoo), sourozenci, kteří se ukrývají na stanici Colossus před Prvním řádem. Vzhledem k tomu, že je nyní První řád na stanici trvale, tak se jednomu stormtrooperovi podaří sourozence najít. Ti si ovšem se stormtrooperem dokáží poradit, přičemž Kazuda toho využije, aby v přestrojení za stormtroopera mohl špehovat činnosti Prvního řádu. Zápletka zní tedy opět velmi slibně, jak to ale ve výsledku dopadne, to se dozvíme až za týden.

Zdroje: jedinews.co.ukmynockmanor.com, theforce.net

Naše hodnocení
6/10
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu