Komiksovka Doom Patrol se blíží: Co je prapodivný tým vlastně zač?

Komiksovka Doom Patrol se blíží: Co je prapodivný tým vlastně zač? | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 8 obrázků
Komiksoví fanoušci, zpozorněte! Přichází hodně netradiční komiksovka s ještě netradičnějšími postavami.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Je to lehce přes půl roku, co DC spustilo svoji streamovací platformu jménem DC Universe. Kromě komiksů a různého obsahu kolem DC Comics se pro platformu točí i exkluzivní obsah, jehož prvním výsledkem byl seriál Titans. Ten přes rozpačité reakce na propagaci nakonec zaznamenal úspěch a i díky němu byly oznámeny další projekty, mezi které patří i nový seriál Doom Patrol. Jde o tým nesourodých hrdinů, který nepatří mezi ty super známé týmovky od DC Comics, nicméně jsou jeho součástí zajímavé postavy, jejichž hrané verze můžeme vidět úplně poprvé a už se tak stalo v jednom z dílů Titans. Pojďme si tak tuto netradiční komiksovku představit, tedy kdo ji tvoří a co vůbec můžeme očekávat.

Doom Patrol: Další DC seriál míří na novou platformu
 

Tým Doom Patrol se v komiksech objevuje už od roku 1963 a zjednodušeně jde o tým lidí, jejichž superschopnosti jsou přinejmenším nějak zvláštní, specifické a spíše jimi trpí, než jsou obdařeni. Jde o superhrdinské vyvrhely, kteří však dokážou fungovat pospolu jako tým, dokonce žít v jednom domě jako rodina. Tým dal dohromady Dr. Niles Caulder, známý jako Chief, geniální vědec a vynálezce, což ho udělalo bohatým. Chief perfektně zná zdravovědu, navzdory tomu je však upoután na vozík. V týmu je vnímán jako autorita, většinou má rozhodující hlas a jeho důvěryhodnost nikdo nezpochybňuje. V seriálu ho ztvární zkušený herec a bývalý představitel Jamese Bonda - Timothy Dalton.

Dvě ženské členky týmu tvoří Elasti-Girl a Crazy Jane. Elasti-Girl je bývalá medailistka v plavání a hollywoodská herečka, která je při natáčení filmu v Africe vystavena záhadným vulkanickým plynům. Později zjistí, že je schopná natahovat svoje tělo do jakýchkoli rozměrů, nad čímž však občas nemá kontrolu. Tyto nekontrolovatelné změny těla jí však udělají v hlavě zmatek, stane se samotářskou a nebezpečnou až do doby, než ji Chief nabídne místo v týmu podivínů. V seriálu ji ztvární herečka April Bowlby (Dva a půl chlapa). Crazy Jane je žena s duševní poruchou, kvůli které v jejím těle existuje dalších 64 různých identit a každá z nich má jinou schopnost. Mezi tyto identity patří např. živoucí strašák do pole, malá holčička milující vše okolo sebe či nymfomanka schopná absorbovat sexuální energii. V seriálu ji ztvární Diane Guerrero (Orange is the New Black).

A co další členové týmu? Čtěte v další kapitole.

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu