Živí mrtví: 10. řada představí novou komunitu z komiksu

Živí mrtví: 10. řada představí novou komunitu z komiksu | Fandíme seriálům
Zobrazit další 2 obrázky
Naše hrdiny čeká zcela nový svět.

Článek obsahuje spoilery z komiksu.

Živí mrtví se sice odklonili od komiksové předlohy už mnohokrát, základní kostru příběhu ovšem stále následují, i když často s výraznými změnami. To dokazuje zbrusu nová informace, která potvrzuje příchod důležitého komiksového momentu už v příští 10. řadě. Hlavní hrdinové se setkají s vůbec největší komunitou, která zatím operuje v tomto světě – Commonwealthem. Pro komiksově neposkvrněné jedince se jedná o komunitu žijící v plně vybaveném městě (na poměry tohoto světa), která čítá přes 50 000 přeživších a pyšní se dokonce vlastní armádou. V komiksu se poprvé pomocí rádia spojil s touto komunitou Eugene, v seriálu zřejmě připadne tato role knězi Gabrielovi, který už v minulosti vyjádřil své touhy po objevení nových komunit.

Živí mrtví: 10 extra zajímavostí, o kterých jste na 90% neslyšeli
 

Existuje ale možnost, že se tato komunita už v seriálu jednou mihla. Pokud se pustíme do dohadů, můžeme předpokládat, že se naši hrdinové s touto komunitou už setkali. Konkrétně v 8. řadě, kde se Maggie setkala s potenciální vůdkyní komunity, Georgií. V komiksu sice tato postava nese jméno Pamela Milton, ale pravdivost naší domněnky podporují hned dvě fakta. Za prvé, při setkání s touto komunitou došlo k obchodu, kdy místo surovin požadovala kulturní pozůstatky a vědomosti, což nasvědčuje jejich vyspělejšímu stylu života. A za druhé, Maggie v polovině poslední řady zmizela ze scény, aby pomáhala řídit neznámou komunitu. A vzhledem k výše popsané scéně hádám, že právě toto je ona záhadná komunita. Video této scény najdete níže.

Celé teorii nasvědčuje i fakt, že tvůrci mají v plánu Maggie do seriálu v blízké době vrátit a pokud se skutečně přidala k této komunitě a hlavní hrdinové se s ní brzy setkají, jedná se o skvělou příležitost k tomuto očekávanému návratu. Přece jenom ale visí ve vzduchu jedna menší nejasnost. Jedna řada seriálu se totiž inspiruje zhruba dvěma knihami komiksu. Příští řada začne zpracovávat události, které se staly v knize č. 25 - Není cesty zpět. Commonweatlh ale přijde na scénu až ve stále očekávané knize č. 29 - Přeskočené hranice. Operujeme tu tedy s mezerou složenou ze čtyř knih, jejichž události zřejmě tvůrci hodlají vecpat do celé jedné řady. Stále je ale velmi pravděpodobné, že si tvůrci materiál upraví podle sebe tak, jak mají poslední dobou ve zvyku.

Zdroj: Screenrant

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu