Hra o trůny: Roli Daenerys a Catelyn původně dostaly jiné herečky

Hra o trůny: Roli Daenerys a Catelyn původně dostaly jiné herečky | Fandíme seriálům
Zobrazit další 4 obrázky
Ve Hře o trůny jsme mohli vídat úplně jiné tváře. Za vše může nechvalně proslulý původní pilot seriálu, který nikdy nespatřil světlo světa.

O nechvalně proslulém a nikdy nezveřejněném původním pilotním dílu Hry o trůny, který se začal točit někdy v roce 2009, se už napsalo mnoho. Především to, že u manažerů HBO krutě propadl a byla žádána jeho kompletní předělávka. Adaptace knižní série autora George R. R. Martina byla pro stanici příliš ambiciózní projekt, než aby byl smeten ze stolu. V přístupu k pilotu se začalo téměř od nuly a byly dokonce přeobsazeny již zabrané role. Mimo jiných se jednalo o postavy Daenerys a Catelyn Stark.

10 nejlepších bitev Hry o trůny
 

Do role Daenery Targaryen byla původně obsazena Tamzin Mechant. Tu nakonec po neúspěšném pilotu vystřídala téměř neznámá Emilia Clarke. Důvod odchodu Merchant byl dlouho neznámý, později ale tvůrci seriálu David Benioff a D.B. Weiss přiznali, že Clarke měla podle nich větší potenciál táhnout postavu po dobu necelých deseti let. Vypadá to tak, že Tamzin Mechant se do role příliš nehodila a její obsazení vyplívalo z její větší herecké zkušenost. Herečka si ale na nedostatek rolí stěžovat nemůže, pravidelně se v televizi objevovala třeba v seriálech Tudorovci, Supergirl nebo nyní ve fantasy natáčené v Česku, v Carnival Row.

Co se týče Catelyn Stark, tu v seriálu ztvárnila Michelle Fairley. Divadelní a převážně televizní herečka se objevila třeba v seriálech Bílá princezna nebo Městečko Fortitude, za své výkony na divadelní scéně byla nominována na Olivier Award za roli Amelie v dramatu Othello. Účast ve Hře o trůny ji ale proslavila nejvíce. Původně však do role Catelyn byla obsazena Jennifer Ehle. Americká herečka se v roli objevila také pouze v původním pilotu, následně se ale pro přetáčky nevrátila z rodinných důvodů. Podle všeho se jí v té době narodila dcera, a proto se nechtěla na dlouhou dobu upsat tak velké a nákladné produkci, jakou seriál vyžadoval. Postava Catelyn Stark se v seriálu udržela až do konce třetí série, kdy byla zavražděna během masakru na proslulé Rudé svatbě. Ehle se později objevila třeba v seriálu The Looming Tower nebo ve filmech Nákaza, Robocop a třeba i Padesát odstínů šedi.

Pokud se chcete podívat, jak měl vypadat původní nezveřejněný pilot seriálu a proč selhal, přikládáme video, které situaci osvětluje:

Zdroje: Screenrant (1), Screenrant (2)

Foto: HBO

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu