Black Sails: Teaser na finální řadu a představení seriálu

Black Sails: Teaser na finální řadu a představení seriálu | Fandíme seriálům
Piráti z Black Sails se s námi zkraje příštího rok rozloučí čtvrtou řadou. Koukněte na první ukázku, neznalí čtenáři se můžou se seriálem v článku seznámit.

Seriál Black Sails stanice Starz byl pro nejednoho seriálového fanouška milým překvapení na začátku roku 2014, kdy vyšla jeho první série. Pirátské dobrodružství dějově předcházející knize Ostrov pokladů od Roberta Louise Stevensona se do podvědomí diváků zaryla jako seriál, který se nijak nebojí ukázat zlatý věk pirátů ve své brutálně naturalistické podobě. Místy k tomu nechybí ani nijak neskrývaná nahota a reálně zpracované námořní bitvy. Hlavní předností seriálu je však především jeho příběh.

Ten nás zavádí do roku 1715 na bahamský ostrov New Providence, kde se nachází přístavní město Nassau. To je v té době důležitým centrem veškerého pirátského dění. Jedním z pirátů, který zde pobývá, je nechvalně proslulý kapitán Flint (Toby Stephens), jehož snahou je získání lokace španělské lodi Urca de Lima, která převáží obrovský poklad, jenž chce Flint ukořistit. K získání potřebné informace ale musí nalézt vytrženou stránku z lodního deníku, kterou ukradl John Silver (Luke Arnold), mladý a mazaný člen nedávno přepadené posádky. Flint ale bude muset vyřešit vícero překážek – nespokojenou posádku, šéfku obchodu v Nassau Eleanor Guthrie (Hannah New), jejího bohatého otce Richarda (Sean Cameron Michael) a v neposlední řadě konkurenční posádku v čele s kapitánem Charlesem Vanem (Zach McGowan). Situaci dál ještě zamotá například prostitutka Max (Jessica Parker Kennedy) či nesourodý pár složený z Jacka Rackhama (Toby Schmitz) a Anne Bonny (Clara Paget). Tolik jen ve stručnosti k ději první řady.

Po třech odvysílaných sériích se příběh logicky posunul dál a s ním i kvalita seriálu. První řadou si seriál získal fanoušky, ale kritici ji většinou hodnotili „jen“ nadprůměrně. Black Sails popisovali jako ambiciozní seriál se skvělým vizuálem, kterému však chybělo hlubší vykreslení postav. Následují druhá série to pak napravila, když většinu postav ukázala v trochu jiném světle (především jsme se seznámili skrz flashbacky s minulostí kapitána Flinta) a kvalitou tak předčila první řadu, což dokazuje vedle průměrně vyšších hodnocení i získání dvou cen Emmy. Třetí série šla ve šlépějích druhé, snad jen přinesla ještě propracovanější bitvy a čím dál víc gradující příběh, završený epickým finálem. Po celou dobu na seriálu pracuje jeho tvůrčí dvojice Jonathan E. Steinberg (seriály Jericho a Lidský terč) a Robert Levine (seriály Jericho a Doteky osudu). Pozornost pak často upoutává jméno Michaela Baye, který se na tvorbě podílí z pozice výkonného producenta.

Po skončení třetí řady přišla pro nejednoho fanouška smutná zpráva - seriál skončí čtvrtou řadou. Od té doby už uběhlo několik měsíců a my se níže můžeme podívat na prvních pár záběrů. Přiložený teaser toho moc neukazuje a my si budeme na plnohodnotný trailer ještě budeme muset počkat, ale rozhodně se tvůrci snaží vyvolat dojem o epickém rozloučením ve velkém stylu. Jak působí ukázka na vás nám můžete dát vědět do komentářů. Black Sails se naposledy vrátí na televizní obrazovky s novou sérií v průběhu ledna 2017 a dočkáme se v ní opět deseti epizod.

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 2

Anarvin | 16.09.2016 14:14
Starší věci máme určitě rádi, občas je doporučíme formou nějakého top tenu, občas se podíváme na starší seriál, obnovenou premiéru filmu v kinech nebo nějaké speciální vydání na blu-ray. Na našem filmovém facebooku skoro denně dáváme tipy na aktuální filmy v televizi. Víc prostoru se ale asi momentálně pro starší věci nenajde, chceme se věnovat hlavně novinkám :)
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu