Star Wars: Kompletní přehled všech 6 seriálů z předaleké galaxie

Star Wars: Kompletní přehled všech 6 seriálů z předaleké galaxie | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 6 obrázků
Znáte všechny Star Wars seriály? Víte, jaké byly, jsou a jaké budou? V tomto článku se to dozvíte. 
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5
  6. Kapitola č.6

Star Wars: Povstalci

Když Disney koupil Lucasfilm, zrušil v roce 2014 Klonové války a místo nich chtěl svůj vlastní Star Wars seriál. A tak jsme v témže roce dostali od tvůrců Klonových válek seriál Povstalci, který na Klonové války dějově navazuje. Přišly ale určité rozdíly. V první řadě šlo o animaci, která nebyla designově nijak špatná, nicméně nebyla tak kvalitní, jak tomu bylo u předchozího seriálu (nutno říct, že do Klonových válek dával George Lucas hodně peněz z vlastní kapsy, aby byla kvalita co nejlepší). Nicméně s přibývajícími sériemi se kvalita animace zlepšovala. Asi největší rozdíl oproti Klonovým válkám nicméně přišel ve stylu vyprávění - Klonové války pojednávaly především o samotné válce, do které bylo vtaženo mnoho hlavních postav. U Povstalců se celý děj točí kolem malé skupinky hrdinů, která výrazně pomohla v budování Povstání.

Díky tomuto rozdílnému pojetí tak není úplně snadné oba seriály porovnávat. Klonové války dokázaly skvěle rozšířit celé období a v podstatě „vylepšit filmové Epizody I-III“. Povstalci nám pro změnu dali ucelený příběh, který má začátek a konec. Také se může chlubit dobrými postavami, které jsou z velké části nové a po delší době si minimálně většinu z nich dokážete nějakým způsobem oblíbit. Jsou zde tedy pouze dva důvody, proč Povstalci za Klonovými válkami mírně zaostávají. V první řadě je to roztříštěná kvalita v průběhu všech čtyř sérií. Druhým problémem, který s tím prvním trochu souvisí, je pak výrazné umírnění v odvázanosti a zacílení na mladší generaci. I přes to se nicméně jedná o slušný seriál, který žádnou velkou ostudu celému Star Wars univerzu určitě nedělá.

« Předchozí kapitola
Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 8

Malignus | 10.06.2019 19:35
Mandalorian má potenciál a Gina Carano se mi líbí, ale když se podívám, kdo za seriálem stojí a fakt, že to bude DisCanon, tak zjišťuji, že to ani nechci vidět a jediný SW sweriál, který mě zajímá, jsou původní Clone Wars. "DisCanon is a lie, there's only Expanded Universe."
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu